Obavijesti

News

Komentari 1

Tražili ga cijelu noć: Muškarca su našli kako pluta na brodici

Tražili ga cijelu noć: Muškarca su našli kako pluta na brodici
1

Nakon što muškarac nije u petak navečer stigao s Hvara do Bola, njegov prijatelj je obavijestio nadležne o nestanku te je pokrenuta potraga. Muškarca su našli između Jelse i Sumartina

VIDEO

Opsežna potraga za nestalim hrvatskim državljaninom trajala je gotovo cijele noći u Hvarskome kanalu te je ujutro u subotu uspješno okončana pronalaskom muškarca, javili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je koordiniranu potražnu akciju za hrvatskim državljaninom, I.V. koji je u petak kasno popodne nestao tijekom plovidbe iz uvale Oskorušica, na otoku Hvaru prema Bolu na Braču.

O nestanku Hrvata Središnjicu je obavijestio njegov prijatelj nakon što nestali nije pristao u odredište do 21 sat, slijedom čega je MRCC Rijeka u koordinaciji sa nadležnom Lučkom ispostavom Split te Pomorskom policijom (PP) Split pokrenula potražnu spasilačku akciju na splitskom području za brodicom sa jednim članom posade. Putem obalnih radio postaja svi sudionici u pomorskome prometu obaviještavani su o nestalome te trajanju potražne akcije, navodi se u priopćenju.

Prema izvještaju MRCC Rijeka koordinirana SAR - akcija u području Hvarskoga kanala započela je noćas, a u potrazi su sudjelovali djelatnici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna sa službenim plovilima, dok se nedugo nakon početka potrage u akciju uključilo i drugo raspoloživo plovilo PP Split te tri privatne brodice.

Iako su vremenski uvjeti tijekom večeri i noći bili povoljni, potraga je u 2 sata privremeno prekinuta te je istim intenzitetom nastavljena u subotu ujutro 24. rujna u 6 sati. No, s obzirom da tijekom cijele noći MRCC Rijeka nije zaprimila dojavu o pronalasku nestaloga niti njegove brodice, jutros u 7 sati u potragu je uključen i zrakoplov Obalne straže RH koji je obavio nekoliko preleta u poligonu potrage do 8 sati, kada su djelatnici Lučke ispostave Milna dojavili u Središnjicu o pronalasku nestaloga Hrvata, živoga i neozlijeđenoga kako pluta na vlastitoj brodici između Jelse i Sumartina.

U okviru očevida o uzrocima nestanka djelatnici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna utvrdili su da se nestanak dogodio uslijed havarije pogonskoga stroja koji je nestali, navodno, pokušao samostalno osposobiti za daljnju plovidbu.

Po okončanju očevida havarirana brodica otegljena je službenim plovilom splitske Kapetanije u polazišnu luku Oskorušica, čime je akcija uspješno okončana, stoji u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...