Obavijesti

News

Komentari 100

'Tražimo da državna odvjetnica dođe u Sabor. Sad je jasno da je Plenković upleten u aferu Žalac'

'Tražimo da državna odvjetnica dođe u Sabor. Sad je jasno da je Plenković upleten u aferu Žalac'

Mostovi zastupnici kreću u prikupljanje potpisa kako bi u Sabor "priveli" Zlatu Hrvoj Šipek, glavnu državnu odvjetnicu, zbog afere Žalac i Softver, a kako bi nakon novih saznanja čuli zašto su predmet držali u ladicama

VIDEO

Pokrećemo oporbenu inicijativu prikupljanja potpisa za dovođenje glavne državne odvjetnice u Sabor zbog afere koja se zvala Žalac, a sad se zove afera AP. Sad je jasno zašto se taj predmet “kiselio” u ladicama DORH-a. Zato što je u njega upleten glavom i bradom Andrej Plenković, najavili su preko Twittera zastupnici Mosta. 

A afera AP, podsjetimo, nastavak je afere Softver s bivšom ministricom Gabrijelom Žalac u glavnoj ulozi. Protiv nje je Europsko tužiteljstvo podiglo optužnicu zbog sumnje da je oštetila državni proračun i proračun EU kupnjom softvera po mnogo većoj cijeni od realne. U optužnici se navode novi detalji, a to je prepiska između nje i Josipe Rimac, koja, pak, čeka epilog u aferi Vjetroelektrane. U dopisivanju preko WhatsAppa, što je pronađeno u mobitelu Rimac, nekoliko puta spominju inicijale AP, a poruke su razmjenjivale upravo i oko nabavke softvera kad se Žalac jadala Rimac zbog Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave pa ju je Rimac tješila kako će sutra sve riješiti s AP. 

Detalji poruka: Novi korupcijski problemi za misterioznog AP
Detalji poruka: Novi korupcijski problemi za misterioznog AP

- Nevjerojatno je da, što se kroz medije provlači, bi Plenković kao premijer trebao doći na ispitivanje vezano uz aferu Softver i da je kao takav nedodirljiv. Za nas nedodirljivih nema i želimo pozvati glavnu državnu odvjetnicu da nam se izjasni po tom pitanju i odgovori zašto europski tužitelji nalaze takve nalaze i prikazuju ih javnosti, a DORH, koji bi to trebao raditi, štiti vladajuće - istaknuo je Zvonimir Troskot dodavši kako će Most pokrenuti brojne inicijative vezane i uz ekonomsku i energetsku politiku, kao i oko obnove Banovine. 

Na pitanje jesu li već razgovarali s drugim oporbenim strankama oko inicijative pozivanja Zlate Hrvoj Šipek u Sabor te na čije potpise mogu računati da se to i ostvari, Troskot je stava kako će takvu inicijativu svatko potpisati. 

- Činjenicu da se Plenkovića, koji je povezan uz svoju ministricu, a koju je sam birao, ne zove na razgovor kao da on nije znao ništa o tome javnost treba znati i Plenković treba ići na ispitivanje. To je stvar javnog interesa i svatko će podržati ovu inicijativu. Svatko tko ima neku mrlju, treba to objasniti pred javnosti, a DORH je definitivno jedno od tijela koje to treba - kazao je. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa