Obavijesti

News

Komentari 30

Tražio odštetu zbog ozljede na poslu, pa završio u zatvoru...

Tražio odštetu zbog ozljede na poslu, pa završio u zatvoru...
6

Adam Roberts do listopada 2007. godine radio je najveće avione na svijetu. Bio je pripravnik, avioelektričar. Radio je u tvornici. Dodavao je dijelove na krila aviona. Sve dok mu se jednom nije dogodila nesreća...

VIDEO

U svom poslu primao je plaću od 30.000 do 50.000 funti na godinu, ovisno o iskustvu i mjestu.
Incident se dogodio 15. listopada 2007. godine. Tvrdio je da se okliznuo na ostatke tijekom rada. Ozlijedio je meko tkivo na leđima, zbog čega je imao problema s kralježnicom. Ozljeda ga je boljela sve više i imala velik utjecaj na život. Prije nesreće je jahao, igrao golf, vozio bicikl... Zbog nesreće i navodne štete to više nije mogao raditi.

POGLEDAJTE VIDEO: Adam je bio uspješan i bogat radnik

Pokretanje videa...

02:11

Morao se oslanjati na štaku, često i na dvije. Adam zbog ozljede više nije mogao raditi svoj posao. Pokušao je, ali to mu je bilo fizički prenaporno. Ozljeda ga je ograničavala na tržištu rada jer je utjecala na njegove mogućnosti da u budućnosti nađe posao.

Zbog toga je Roberts odlučio od poslodavca tražiti odštetu. Zahtijevao je odštetu za njegu koju mu je pružila obitelj. Naveo je troškove za opremu i odštetu na ime budućih prihoda, njege i opreme, kao i troškove stanovanja. S troškovima odvjetnika, to je iznosilo 670.000 funti. Da bi mu se taj iznos isplatio, morao je podnijeti medicinske dokaze o ozljedi.

POGLEDAJTE VIDEO: Nakon ozlijede, Adam traži veliku odštetu

Pokretanje videa...

02:48

Na početku postupka podnio je dva medicinska izvješća, od ortopeda i psihijatra. Oba su liječnika zaključila da je pretrpio ozljedu koja je odgovorna za njegov trajni identitet. No, jedno je nedostajalo - medicinski pregled osiguravajuće kuće.

Zdravstveni stručnjaci nisu našli kliničku patologiju koja bi potkrijepila zahtjeve. Zbog toga se slučaj bolje ispitivao. Kada je u bolnici rađen test koji otkriva pretjerivanje, nisu dobili potpuno jasne rezultate. Izvješća liječnika nisu bila konačna i sumnje je bilo, pa je osiguravajuća kuća krenula provjeriti Adamovo stanje.

U lipnju 2011. godine tri je dana bio pod nadzorom. Kada je Roberts 17. lipnja popodne došao kući, odvezao se do kuće koju je njegova majka upravo kupila. Prema zahtjevu za odštetu, Adam je hodao na štakama i mogao je prelaziti samo manje udaljenosti. No, on je izašao iz kuće i počeo bacati u smeće vrlo tešku opremu za kupaonicu. Iznio je i wc školjku, umivaonik koji je razbijao i pokušao ubaciti u kontejner.

POGLEDAJTE VIDEO: Na kraju je Adam uhvaćen u prevari

Pokretanje videa...

01:20

Roberts je pokušao dobiti veliku odštetu, zbog toga ga je osiguravajuća kuća odlučila tužiti. Osiguravajuća je kuća željela poslati poruku da se ne mogu izvući za ovakvo što. Suci su rekli da je on bio spreman lagati da bi postigao svoj cilj. Adam je bio osuđen na šest mjeseci zatvora.

Više ovakvih priča možete pronaći na intheboxtv.info

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu