News

Komentari 89

Tražio Škorinu pjesmu, pretukli ga: Policija je privela trojicu

Tražio Škorinu pjesmu, pretukli ga: Policija je privela trojicu

Trojicu muškaraca iz Srijemskih Laza kod Vinkovaca policija je privela i kazneno prijavila za pokušaj ubojstva 28-godišnjeg Vinkovčanina kojega su prošle subote na proslavi rođendana pretukli i teško ga ozlijedili

Iz vukovarsko-srijemske policije ne navode identitet napadnutoga i napadača, no lokalni portali pišu kako su Ivana Andrijanića pretukli mještani Srijemskih Laza srpske nacionalnosti, koji su nasrnuli na njega kad je poželio poslušati neku od pjesama Miroslava Škore.

Sve se dogodilo prošle subote na proslavi rođendana sina Andrijanićevog rođaka u Lovačkom domu u Starim Jankovcima nedaleko Vinkovaca.

Lokalni mediji izvijestili su kako su, nakon što se većina uzvanika razišla te ostala nekolicina osoba, na Andrijanića nasrnula trojica muškaraca koji su ga pretukli i teško ozlijedili, a od daljnjih batina zaštitio ga je suprug od sestrične koji je pritom također ozlijeđen.

Iz policije su izvijestili kako su nakon kriminalističkog istraživanja trojicu muškaraca u dobi od 21, 37 i 46 godina prijavili zbog počinjenja kaznenih djela protiv života i tijela, pri čemu je utvrđena sumnja da su tijekom navedenog napada njih trojica tjelesnom snagom nanijeli ozljede dvojici 28-godišnjaka.

Napad su zaustavili prisutni građani, a obojica ozlijeđenih su odmah prevezeni u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima, gdje su 28-godišnjaku iz Antina utvrđene lakše tjelesne ozljede, dok je 28-godišnjak iz Vinkovaca zbog težine ozljeda prevezen u KBC Osijek, gdje mu je nakon liječničke obrade konstatirana teška tjelesna ozljeda.

Trojicu osumnjičenika policija je nadležnom državnom odvjetništvu kazneno prijavila zbog ubojstva u pokušaju 28-godišnjaka iz Vinkovaca i nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 28-godišnjaka iz Antina.

Pretragom doma 21-godišnjaka pronađen je automatski pištolj CZ M84A s pripadajućim prigušivačem, tri spremnika i 32 komada streljiva, pa je kazneno prijavljen i zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni su u utorak predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

SNV osudilo napad na Vinkovčanina

Srpsko narodno vijeće (SNV) osudilo je u utorak napad na 28-godišnjeg Vinkovčanina kojega su, prema pisanju lokalnih medija, pretukla trojica muškaraca srpske nacionalnosti, te očekuju da policija utvrdi i kazni odgovorne.

"Vinkovčanina u Starim Jankovcima napali su prije svega mržnjom ispunjeni mladići. SNV osuđuje ovaj, kao i svaki budući akt nasilja koji je potaknut vjerskom, etničkom, ideološkom ili bilo kojom drugom (manjinskom) pripadnošću. Očekujemo da policija utvrdi činjenice i kazni odgovorne, fizičko je nasilje nedopustivo", navodi SNV-a.

Ujedno mole sve odgovorne, kao i aktere na političkoj sceni, da ovaj događaj ne koriste kako bi dodatno narušili međuetničke odnose na istoku Hrvatske, već upravo suprotno, da osude nasilje i mržnju, i to svakoga puta, neovisno o tome tko su počinitelji.

"Već duže vrijeme i sami upozoravamo na desetine etnički motiviranih incidenata na istoku Hrvatske, stoga i ovaj put šaljemo apel da se spirala nasilja hitno zaustavi", stoji u reakciji SNV-a.

Najčitaniji članci