Obavijesti

News

Komentari 20

'Treba izgraditi most uz pomoć EU, Hrvatska mora biti cjelina'

'Treba izgraditi most uz pomoć EU, Hrvatska mora biti cjelina'
7

Postoji volja da se nastavi s reformama što je bitno jer posao nikada nije završen. Pristupanje EU otvara prilike koje sa sobom nose i puno izazova, kaže Vandoren

VIDEO

Europska komisija razumije nužnost povezivanja hrvatskog tla i trenutno izrađuje studiju izvedivosti povezivanja kojom će utvrditi je li most najbolja opcija, odnosno što je najbolje i najpovoljnije, rekao je šef delegacije EU u RH Paul Vandoren na skupu Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Dubrovniku te dodao kako će studija biti gotova do početka ljeta. I europarlamentarka Doris Pack poručila je da je most neophodan jer je nedopustivo da je hrvatsko, ali i europsko tlo nepovezano.

- Stvarno treba sagraditi most uz pomoć EU jer je naš interes da je Hrvatska povezana cjelina - primjetila je Pack na skupu na kojem su HDZ-ovci zajedno sa zastupnicima Europske pučke stranke raspravljali o političkoj, gospodarskoj i društvenoj situaciji u Hrvatskoj uoči pristupanja EU. Većina europarlamentaraca, koja je cijeli dan hvalila ljepote Hrvatske, ali i napore naše zemlje u mukotrpinim pregovorima oko ulaska u EU, složila se da reformama nije kraj nakon ulaska Hrvatske u tu zajednicu zemalja, a s time se složio i Vandoren.

- Postoji volja da se nastavi s reformama što je vrlo bitno jer posao nikada nije završen. Pristupanje EU otvara mnogo prilika koje sa sobom nose i puno izazova. Punopravno članstvo u unutarnjem tržištu Europske unije zlatna je prilika za hrvatske poduzetnike. Mogu ih samo pozvati da pojačaju svoje napore i nadam se da će to pridonijeti atmosferi stranih ulaganja u Hrvatsku. Razina povlačenja sredstava iz europskih fondova povećat će se desetak puta. Projekte treba pripremiti jer bez njih nema financiranja - istaknuo je on.

Sastankom u Dubrovniku predsjedao je zastupnik u Europskom parlamentu i predsjednik europskih pučana Joseph Daul koji je podsjetio koliku je potporu taj klub dao Hrvatskoj oko ulaska u EU, te dodao kako našu zemlju Europa čeka širom otvorenih ruku.

Karamarko: Naši kandidati su vrh struke, iskustva i domoljublja

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je rekao da će građani Hrvatske imati priliku 14. travnja birati jedan novi smjer u Hrvatskoj koji će predvoditi HDZ.

- Naši kandidati su vrh struke, iskustva i domoljublja. Spoj su znanja, kompetencije i mladosti. Oni su već danas Europljani koje krasi domoljublje - tvrdi Karamarko. S obzirom da je dio europarlamentaraca primjetio kako u Hrvatskoj još uvijek postoji dosta korupcije, posebice u pravosuđu, Karamarko je najavio nastavak borbe protiv nje, i to žestokim tempom. Dubravka Šuica, prva na HDZ-ovoj listi za EP, vjeruje da biti članica Europske unije nije svrha samo za sebe, već je to izazov i šansa da se hrvatskom građaninu omogući da svoju budućnost preuzme u svoje ruke i djeluje za sebe, za dobrobit svoga naroda, a time i za dobrobit velike europske obitelji.

Suradnja HDZ-a i Europske pučke stranke tijesna je, kontinuirana i angažirana, te nam omogućuje da na nacionalnoj razini prepoznamo ona pitanja koja su ključna za razvoj Hrvatske, kazao je Andrej Plenković, drugi na listi za EP, te dodao kako su to izlazak iz krize i rješavanje pitanje nezaposlenosti. Upravo je zato HDZ u svoj programski fokus stavio konkurentnost hrvatskog gospodarstva, dodao je. Treći na HDZ-ovoj listi, Davor Ivo Stier pak smatra kako će hrvatsko članstvo imati pozitivne odjeke na širenje europskih vrijednosti, mira i stabilnosti na cijelom jugoistoku Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava