Obavijesti

News

Komentari 140

Treba joj pomoć: Srušila se iz čista mira i sad živi kao biljka

Treba joj pomoć: Srušila se iz čista mira i sad živi kao biljka
3

Aniti Herceg (27) iz Sl. Broda zbog problema sa štitnjačom stalo je srce. Liječnici su se sat vremena borili za nju i uspjeli je vratiti. No pretrpjela je velika oštećenja

VIDEO

Najteže je roditelju gledati svoje bespomoćno dijete u bolničkom krevetu. Do prije dva mjeseca smo se veselile, razgovarale i radovale se susretu s prijateljima. I onda se u sekundi cijeli svijet sruši. Ne znam prepoznaje li me sad Anita, kaže očajna Verica Herceg (53) iz Slavonskog Broda i briše suze.

Mlada, vesela i radišna Anita danas ne govori, ne može se uopće kretati, jede pomoću sonde i leži na odjelu intenzivne njege, gdje je 11. veljače dočekala 27. rođendan. Prije malo manje od dva mjeseca, na Božić, okupila se cijela obitelj nakon pet godina.

- Veselili smo se Božiću jer smo napokon svi bili zajedno. Došla je najstarija kći Melita iz Amerike, Anita se vratila iz Dubrovnika nakon osam odrađenih sezona, tu je bio i sin Mirko - prisjeća se Verica.

Dan nakon Božića otišli su k njezinu bratu na ručak. Smijali su se i šalili za stolom, a Anita je u jednom trenutku pala bratu Mirku u krilo.

- Nasmijao sam se jer sam mislio da se šali. No primijetili smo da ne diše i da joj se tijelo grči. Moja starija sestra odmah je počela reanimaciju i izvukla joj jezik da se ne uguši. Hitna pomoć je došla vrlo brzo - rekao je Mirko.

Primijetili su neke pomake

Uz nadljudske napore liječnici su se borili za djevojku. Nisu odustajali i nakon gotovo sat vremena vratili njezin puls.

Odmah su je prevezli u bolnicu na intenzivnu njegu.

- Nažalost, pretrpjela je velika oštećenja, tako da sad živi kao biljka. Primijetim neke pomake, jer počela je pratiti očima osobe oko sebe. Nisam sigurna da me poznaje, ali ja joj stalno pričam, masiram joj ruke, noge i trbuh. Kad joj suza klizne niz lice, imam osjećaj da sve zna što se događa oko nje - priča Verica, kojoj je prije osam godina preminuo suprug.

Kasnijim pretragama utvrdili su da je Aniti “podivljala” štitnjača, zbog čega joj je stalo srce. Djevojka se prije znala požaliti da je preumorna, znala je brzo izgubiti i dobiti kilograme, ali je mislila da je to sve zbog posla koji je radila.

Majka Verica živi od 1750 kuna mirovine. Najstarija kći otišla je u Ameriku, studira i koliko može pomaže majci i bratu. Sav novac koji dobije Verica daje za Anitine lijekove, koji nisu na listi HZZO-a. Dodatno plaća i fizioterapeuta, koji dolazi masirati Anitu jer joj tijelo propada. Zbog tih troškova Verica je u blokadi. Blokiran joj je račun zbog duga za plin jer ga nema čime platiti.

- Nisam mislila s ovime ići u javnost jer sam mislila da ću moći sama. Anita bi trebala ići u Krapinske Toplice, ali su me odbili kao pratnju. Htjela bih biti uz nju. Primorana sam zamoliti dobre ljude da mi pomognu da mogu kupiti lijekove i nastaviti plaćati fizioterapeuta te, ako bude moguće, i svoj boravak u toplicama - rekla je Verica.

U svrhu pomoći Aniti otvoren je i račun u PBZ-u IBAN HR3323400093219686685 i SWIFT PBZGHR2X s naznakom Pomoć za Anitu.

- Ljudi se javljaju i žele pomoći. Tu su i Anitine prijateljice. Hvala svima, samo Boga molim da mi spasi dijete - kaže Verica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...