Obavijesti

News

Komentari 1

'Treba normalizirati vozni red tramvaja i pregledati zgrade'

'Treba normalizirati vozni red tramvaja i pregledati zgrade'
1

Matej Mišić kaže kako mora biti jasno - "hoćemo li imati tramvajski promet, ako hoćemo on mora funkcionirati normalno ili ga uopće ne treba biti"

VIDEO

Zagrebački gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić rekao je u petak da nadležne gradske službe hitno trebaju obaviti pregled svih zgrada uz koje je pušten tramvajski promet, a treba uspostaviti i redovite tramvajske linije i normalizirati vozni red.

Na konferenciji za medije s temom  "Zašto je gradska uprava lažno obećala puštanje tramvajskog prometa kroz Prašku i Jurišićevu", Mišić je iznio svoja tri zahtjeva.
"Imam tri zahtjeva. Da se izvrši pregled svih zgrada uz koje je pušten tramvajski promet. Prvenstveno u Branimirovoj, Vodnikovoj i Jukićevoj ulici kako bi građani, bez straha, mogli normalno živjeti", kazao je. 
Drugi zahtjev je, ako je već odbijen prijedlog osiguravanja parkinga do kraja kolovoza u Zagrebu, da se sve tramvajske linije pokrenu kako bi građanima bio osiguran put do posla, a treće je da se normalizira vozni red tramvaja.
Mišić navodi da građani moraju na tramvaj čekati i 20-tak minuta što stvara ogromne gužve zbog kojih se, među ostalim, ne mogu poštovati preporuke nacionalnog stožera.

Kaže kako mora biti jasno - "hoćemo li imati tramvajski promet, ako hoćemo on mora funkcionirati normalno ili ga uopće ne treba biti".
Podsjetivši da je od potresa u Zagrebu prošlo 68 dana, upitao se je li za stanare siguran tramvajski promet u središtu  grada.
Mišić je ocijenio da Grad nije učinio dovoljno kako bi Zagrepčanima osigurao gradski prijevoz, a najavu gradonačelnika Milana Bandića da bi mogao graditi metro, nazvao je 'iracionalnom i suludom'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Palčići iz potresa jači su od svih magnituda: Spašavali smo ih ručno i grijali u portirskoj kućici
GODINU DANA POSLIJE

Palčići iz potresa jači su od svih magnituda: Spašavali smo ih ručno i grijali u portirskoj kućici

Plus+ U vrijeme potresa koji je 22. ožujka prošle godine u 6:26 minuta zatresao Zagreb ovi su mališani bili na odjelu intenzivne skrbi u Petrovoj bolnici. Evo ih danas, zdravi i veseli podsjećaju da je život čudo

Dame su ušle u gojzerice, stavile kacige i popele se na krovove da pomognu Zagrebu
NINJA KROVNJAČE

Dame su ušle u gojzerice, stavile kacige i popele se na krovove da pomognu Zagrebu

Volonterke i volonteri u Hrvatskoj su pokazali da kada je najgore oni prvi priskaču u pomoć ne pitajući hoće li im se to ikada ikako vratiti. Takve su i ove dame koje su nakon potresa sanirale dimnjake i krovove grada
Gledajte posebnu emisiju na 24sata o godišnjici potresa
PRATITE UŽIVO

Gledajte posebnu emisiju na 24sata o godišnjici potresa

Mnogi ljudi ostali su bez krova nad glavom nakon jakog potresa koji je u 6:24 prije točno godinu dana pogodio Zagreb. Naši će se reporteri tijekom dana javljati s brojnih lokacija, a za 24sata će pričati i brojni gosti