Obavijesti

News

Komentari 23

Treba osuditi Tajanije svih boja i pomesti ispod svojih vrata...

Treba osuditi Tajanije svih boja i pomesti ispod svojih vrata...

Većina zastupnika se osvrnula na izjavu predsjednika Europskog parlamenta o "talijanskoj Istri i Dalmaciji", a Mirando Mrsić zbog zakona o pobačaju za Plenkovića je kazao da je politički kukavica

VIDEO

Izbacivanje "Dnevnika Ane Frank" s popisa lektire, zakon o pobačaju teme su o kojima su u Saboru govorili saborski zastupnici. Za nezavisnog Bojana Glavaševića  to je samo jedan u nizu znakova procesa koji je, kaže, namjeran i organiziran, a to je kao kolektivno programiranje zaborava. 

- Odnos prema Ani Frank ilustrativan je primjer odnosa ove Vlade prema Holokaustu i pokazuje duboko nerazumijevanje činjenice da je odbijanje suočavanja s prošlošću izravan put u ponavljanje svih najgorih grešaka. Izjave Antonija Tajanija najbolji su primjer toga, blokiranje serije o NDH-a na HRT-u je također primjer, kao i ustaški znak koji ovisi o kontekstu. Na to kao društvo moramo reagirati. Ako uistinu ne želite zaborav drage kolege iz HDZ-a i HNS-a zašto ga onda vaša Vlada uporno djelima potiče - upitao je Glavašević. 

Mirando Mrsić (Demokrati) upozorio je da za tjedan dana ističe rok koji je Ustavni sud prije dvije godine dao Vladi da izradi novi zakon o pobačaju. Upitao je kakva je to Vlada koja ne poštuje odluku Ustavnog suda te kakvu poruku time šalju napominjući da je ponašanje Vlade sramotno. 

- Vlada je imala dovoljno vremena, ali očito nije imala dovoljno hrabrosti i odlučnosti pitanje prekida trudnoće uredi na suvremen i razuman način bez ideoloških ograničenja i zadiranja u prava žena na izbor. Andrej Plenkovića pokazao se kao politički kukavica i skriva se iza ministra Kujundžića i njegovih povjerenstava, a zapravo se Plenković boji HDZ-ovih nazadnjaka i klerika bez kojih nema većinu u Saboru i nema vlasti i kukavički šuti i ništa ne poduzima da se donese novi zakon - ustvrdio je Mrsić. 

Pozvao je vladajuće i sve zastupnike da hitno rasprave prijedlog Demokrata i tako pokažu da brinu o dobrobiti i zdravlju žena te da štite njihova prava na izbor. Kao liječnika i čovjeka ga je sram kad čuje da prekid trudnoće lijekovima moguć samo u Puli i Rijeci iako je upola jeftiniji i manje rizičan i štetan. 

- Većini žena u Hrvatskoj nije dostupan kao da ne živimo u 21 stoljeću. Kao političara bilo bi me sram da ne poduzimam sve što mogu da se situacija promijeni - poručio je Mrsić. 

Božo Petrov (Most) također je prokomentirao Tajanijeve izjave. Navodi da na njegovu izjavu o talijanskoj Isti i Dalmaciji reagirao i naš poslovično mlaki premijer navodeći da mu je ta izjava "malo čudna i neuobičajena". 

- Ali to neće spriječiti premijera da se odrekne svog talijanskog prijatelja. Ipak je Europska pučka stranka šira obitelj u kojoj je HDZ i grade veliku Europu. Na što ste srozali europski ugled Hrvatske kada vam svaki europski ćato može bez problema blatiti Hrvatsku i za to proći nekažnjeno? Hoće li nakon svega Plenković glumiti da je sve u redu i prijetvorno sjediti za istom stolom s Tajanijem? Sramota! - ustvrdio je Petrov.  

Arsen Bauk (SDP) naveo je kako se mu je dirljivo gledati kako se cijela politička scena natječe u obrani tekovina NOB-a osuđujući revizionistički govor predsjednika Europskog parlamenta.  

- Može se reći da prema Tajaniju dižemo čelo, kročimo smjelo i čvrsto stišćemo pest. Probudilo se bratstvo i jedinstvo Hrvata i Slovenaca, zajedno kao nekad se suprotstavljamo teritorijalnim pretenzijama. Ponovno su nam puna usta patriotizma. Tajani nas je ponovno podsjetio tko su patrioti i domoljubi, a to su narodno oslobodilačka vojska, partizani, pod vodstvom maršala Tita. Više je Tajani napravio za edukaciju od svih kurikuluma i reformi obrazovanja - kazao je Bauk. 

Navodi da bi se Tajani mogao braniti da smo promijenili imena ulica onih koji su se borili protiv fašizma, srušili preko 3000 spomenika, poticali i podržavali povijesni revizionizam i ne bi bio u krivu.  

- Treba osuditi Tajanije svih boja, ali trebamo pomesti ispod svojih vrata. Tajaniju treba jasno reći grazie i no pasaran - zaključio je zaključio je Bauk.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa