News

Komentari 1

Treća sreća za Uskok? Sve zamke izručenja Mamića iz BiH

Treća sreća za Uskok? Sve zamke izručenja Mamića iz BiH

Podmićivanje je kazneno djelo i u BiH i po sporazumu s RH za ta nedjela BiH izručuje i svoje državljane. Tome se nadaju u Uskoku, no Mamić je uvjeren da od toga neće biti ništa

Bio sam kao svjetionik i svijetlio sam u mraku u kojem su mi rijetki bili željni pomoći, no reforma pravosuđa je krenula i krivosuci su uhićeni, oglasio se lajkajući na svom Facebook profilu bjegunac pred hrvatskim pravosuđem Zdravko Mamić nakon što su u srijedu ujutro uhićena tri suca Županijskog suda u Osijeku - Zvonko Vekić, Darko Krušlin i Ante Kvesić. Doduše, policija je uhitila i Mamiću bliskog poznatog osječkog poduzetnika Dragu Tadića, kojega, najvjerojatnije, sumnjiče za ulogu posrednika u davanju mita između Zdravka Mamića i sudaca. 
Podsjećamo, Tadić je u Hrvatskoj bio pravomoćno osuđen zbog sudjelovanja u pokušaju podmićivanja sudaca Vrhovnog suda (op.a., nažalost, istraga je pukla prije nego što su istražitelji sa sigurnošću utvrdili tko su ti suci) da oslobode tad zbog ratnih zločina osuđenog Branimira Glavaša. Nakon presude Tadić je pobjegao u BiH, čije državljanstvo također ima. Sud mu je smanjio kaznu na godinu dana te ju je Tadić otplatio i izbjegao zatvor.