News

Komentari 92

Tri Trumpova skupa su nova žarišta koronavirusa u SAD-u

Tri Trumpova skupa su nova žarišta koronavirusa u SAD-u

Žarište se u Minnesoti definira kao pojava dva ili više slučaja koja su vremenski i prostorno povezana, a rezultat su prijenosa virusa s jedne na drugu osobu

Epidemiološke službe u Minnesoti registrirale su još tri žarišta koronavirusa - predizborne skupove predsjednika Donalda Trumpa održane prošli mjesec, javlja CNN. Za sada se zna da se na skupovima zarazila 21 osoba, a epidemiolozi očekuju da će ta brojka narasti. 

U.S. President Donald Trump campaigns in Minnesota

Porast broja zaraženih

Skup održan u gradu Bemidji, 18. rujna, održan je u hangaru na aerodromu, a prisustvovalo je bar 2 tisuće ljudi. Zavod za javno zdravstvo Minnesote za sada je otkrilo 16 slučajeva zaraze na tom događaju, od čega su dvije osobe hospitalizirane. Do tog skupa, tjedni prosjek novozaraženih u tom okrugu je bio tri nova slučaja dnevno, a 4 tjedna nakon skupa ta brojka je porasla na 14 slučajeva dnevno. 

Zaraženih je bilo i na skupu 'Policajci za Trumpa' kojeg su 24. rujna održali Trumpova kćer, Ivanka Trump i potpredsjednik Mike Pence. Skup je održan u hotelu InterContinental u St. Paulu, a za sada su s tim događajem povezana tri slučaja. Netom prije održavanja, prosječni broj zaraženih u tom području je bio 169 novih slučajeva dnevno, da bi se za 4 tjedna povećao na 266 novih slučajeva dnevno. 

U.S. President Donald Trump campaigns in Minnesota

Još četiri osobe zaražene su na skupu u Duluthu održanom 30. rujna, a isti broj ljudi zaraženo je na prosvjedu protiv epidemioloških mjera. Jedan slučaj zaraze povezan je s događajem na kojem je bio i Eric Trump i još jedan s predizbornim skupom Joea Bidena. 

Žarište se u Minnesoti definira kao pojava dva ili više slučaja koja su vremenski i prostorno povezana, a rezultat su prijenosa virusa s jedne na drugu osobu. Danas su imali 1570 novih slučajeva.

Najčitaniji članci