News

Komentari 1

Trnovica: Potres nanio štetu na kućama i drugim objektima

Trnovica: Potres nanio štetu na kućama i drugim objektima

Prvi jak potres, magnitude 6.1 prema Richteru, zabilježen je u petak oko 23.05, s epicentrom kod Stoca u Bosni i Hercegovini, snažno se osjetio i u Dubrovniku, gdje zabilježena materijalna šteta u crkvi Male braće

Potpredsjednik Općinskog vijeća Dubrovačkog primorja Pero Grošeta objavio je u nedjelju na društvenim mrežama kako su u mjestu Trnovica potresi nanijeli štetu kućama i gospodarskim objektima.

Grošeta je istaknuo kako nakon potresa nitko iz općinske vlasti nije obišao to mjesto, koje prema popisu stanovništva 2021. broji 27 stanovnika.

- Hrvatski mediji, uključujući i naše lokalne, stalno javljaju o jakom potresu u Bosni i Hercegovini koji se osjetio u Hrvatskoj. Nije se samo osjetio - jer mi u Trnovici imamo značajnih šteta na kućama, gospodarskim objektima, seoskim putovima, a o srušenim međama da i ne govorim. Nitko nas nije obišao- naveo je Grošeta.

Prvi jak potres, magnitude 6.1 prema Richteru, zabilježen je u petak oko 23.05, s epicentrom kod Stoca u Bosni i Hercegovini, snažno se osjetio i u Dubrovniku, gdje zabilježena materijalna šteta u crkvi Male braće u Dubrovniku te je oštećen mramorni barokni oltar.

Drugi jak potres, magnitude 5,0 prema Richteru, zabilježen je u nedjelju oko 6.30, s epicentrom kod Ljubnja u BiH, a također se osjetio i u Dubrovniku, bez zabilježene materijalne štete.