News

Komentari 16

Muškarca i ženu napali puškom i pištoljem dok su čekali policiju

Muškarca i ženu napali puškom i pištoljem dok su čekali policiju

Osumnjičeni za pokušaj ubojstva muškarca i žene rano u petak na zagrebačkoj Peščenici pucali su na svoje žrtve iz automobila automatskom puškom i pištoljem nanijevši im brojne prostrijelne rane

Trojicu osumnjičenika tereti se za pokušaj ubojstva 31-godišnjeg muškarca i njegove vršnjakinje na koje su se u petak oko 4 sata prvo zaletjeli automobilom, a zatim prema njima ispalili više hitaca.

POGLEDAJTE VIDEO Pucao na muškarca i ženu u Zagrebu

Istragom su obuhvaćeni 30-godišnjak i dvojica muškaraca nepoznatog državljanstva stara 32 i 43 godine, izvijestilo je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, navodeći da je prvookrivljeniku određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Prije pucnjave jedan sudionik napada se u Lovinčićevoj ulici BMW-om talijanskih oznaka, ne smanjujući brzinu, namjerno zabio u vozačevu stranu parkiranog BMW-a X5 u kojem su sjedili muškarac i žena. Uslijedili su svađa i fizički obračun između muškaraca iz parkiranog automobila i osumnjičenika koji se potom trčeći udaljio.

No, dok je par čekao dolazak policije na poprište su se u sporoj vožnji automobilom nepoznate marke dovezla trojica okrivljenika i jedan nepoznati muškarac koji su na njih zapucali.

Jedan napadač pucao je iz automatske puške sa stražnjeg sjedišta kroz prozor sa spuštenim staklima, a drugi s mjesta suvozača iz pištolja.

Napadnuti muškarac i žena počeli su trčati pri čemu je jedan od hitaca pogodio muškarca u lijevo stopalo, no on je uspio otrčati i sakriti se kod obližnjeg parkiranog kamiona, dok se oštećenica skrila u parkirani BMW X5 na mjesto vozača i zatvorila vrata.

Nepoznati muškarac potom je dovezao pred parkirani automobil okrivljenike koji su ispalili više hitaca u vozačeva vrata i lijevu stranu automobila, pogodivši više puta oštećenicu u desnu ruku i desnu nogu.

Napadači su pobjegli vozilom s mjesta događaja, a muškarcu i ženi su u bolnici utvrđene brojne prostrijelne rane i frakture kostiju.

Najčitaniji članci