Obavijesti

News

Komentari 210

Trudili se pokazati jedinstvo: Milinović šarmirao Sanju Bilač

Trudili se pokazati jedinstvo: Milinović šarmirao Sanju Bilač
6

Na 22. godišnjici osnutka splitskog HDZ-a Jadranka Kosor, Darko Milinović, Branko Bačić i Božidar Kalmeta stalno su se smješkali jedni drugima i ugodno ćaskali

VIDEO

U naoko srdačnom, raspoloženju Jadranka Kosor se u subotu družila sa svojim zamjenicima Božidarom Kalmetom, Darkom Milinovićem i stranačkim liderima iz Dalmacije na 22. godišnjici osnutka splitskog HDZ-a. Prije svečanosti zajedno su sjedili na galeriji splitskog Radisson Blue hotela, a pridružila im se i Sanja Bilač, splitska gradska vijećnica i protivnica saveza sa Željkom Kerumom. Nju je u kongresnu dvoranu s galerije otpratio Darko Milinović nastojeći je, kako se činilo, i šarmirati.

Marasović napao medije

Domaćin Dujomir Marasović, čelnik splitskog ogranka nakon nastupa Klape mladeži HDZ-a, otvorio je skup napadom na «medije koji su u službi nove Vlade».

- Nek stvari nismo izrealzirali kao što je sloboda medija. Ako se danas neka ideja, pojedinac, političar, filozof, jezikoslovac ili akademik ne svidi velemožama koji vladaju medijskim prostorom, odmah se proglašavaju ruralnim, primitivnim , antieuropskim, da ne znaju ništa, gotovo da ne bi trebalo postojati u Hrvatskoj. Nikad neću prihvatiti da tamo neki «Špricer», nisam slučajno pogriješio nazvavši ga tako, govori na HRT-u svoje privatne stavove i daje lekcije cijelom hrvatskom narodu. Došli smo do najniže točke hrvatskih medija, uključujući i komunistička vremena – poručio je Marasović.

Najavljena povećanja PDV-a i uvođenja poreza na imovinu, Marasović je usporedio s «partizanskim ekonomskim terorom nakon 2. Svjetskog rata koji je nametima osiromašio seljake i potjerao ih sa imanja u gradove». 

- Naše bake po selima jedva čekaju da im uvedu porez na neobrađena zemljišta, pa to nije ni Staljin ni Goebbels govorio. Mediji krče put za ovu Vladu da dekapitiraju hrvatski narod, odnosno isključe nam mozak i onda oni nastupaju. Povijest se ponavlja, ova vlast funkcionira kao iznadbiokovski partizani 1943.. Govorili su tada da narod neće trebat ni orat ni kopat, nego da će oni posaditi orahe kad rat završi po rubu Biokova, pa će orasi sami padati u Makarsku i Bašku Vode. To je narod treba jesti i ne raditi ništa – razveselio je Marasović članstvo povijesnim anegdotama.

Župan Ante Sanader zagrijao je HDZ-ovce za govor Jadranke Kosor ismijavanjem «Plana 21» Kukuriku koalicije  i pozivanjem na stranačko jedinstvo. Kosor je odlučno demantirala previranja i unutarstranačke sukobe pred stotinama članova koji su se natiskali u dvoranu. Na skupu u Splitu se nisu pojavili Andrija Hebrang i Vladimir Šeks. 

Kosor pozvala članove da se kandidiraju

Predsjednica HDZ-a pozvala je članove da se kandidiraju za na stranačkim izborima.

- Netko pobjeđuje, netko gubi, a bez obzira tko ne ostvari svoje ambicije, neka ostane u timu. To mora biti tim, jer smo mi jedna velika obitelj. Otvorimo vrata mladima, članstvo od 220.000 jamstvo je za nove pobjede – kazala je Kosor.

Najavila je  žestoku borbu protiv najavljenih uvođenja poreza na imovinu i objave registra hrvatskih branitelja koju smatra protuzakonitom .

- Mi u HDZ-u nećemo dozvoliti povlačenje tužbi protiv Srbije. Okupiti ćemo istomišljenike i nećemo dozvoliti da se prekraja povijesna istina. U Hrvatskoj nije bio građanski rat, već je bila žrtva krvave agresije. I nisu hrvatski vojnici napadali susjede, nego suprotno - tenkovi su iz Beograda krenuli rušiti Vukovar i dalje - rekla je Kosor.

Dodala je da je jedina konkretna mjera nove Vlade uvođenje seksualnog odgoja u škole.

- Jedino su se oko toga sporazumjeli. A imamo ministra znanosti i obrazovanja koji kaže da će raditi na odgoju mladih, a u javnosti je poznat po širenju mržnje i netolerancije. To vam je slika današnje Hrvatske, zato moramo biti korektiv ovima na vlasti – poručila je Kosor članovima.

Starcu pozlilo

U polovici Kosoričinog govora pozlilo je postarijem HDZ-ovcu, te je iznesen iz sale. U pomoć mu je priskočio dr. Leo Luetić, ravnatelj Hitne pomoći, a i nakratko je pogledao što se događa Darko Milinović i vratio se slušati govor. Starac je došao sebi i uspravio se, no, svejedno jer odvezen kolima Hitne pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu