Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Trump bi premještao ilegalne migrante u 'gradove utočišta'

The Washington Post je prvi prenio u četvrtak da Bijela kuća razmatra prebacivanje imigranata iz zatočeničkih centara u gradove utočišta koji su uporišta Demokratske stranke

U.S. President Trump addresses sheriffs and police chiefs conference in Washington
Foto: KEVIN LAMARQUE
6 komentara

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak kako razmatra slanje ilegalnih imigranata u, demokratska uporišta, takozvane gradove utočišta, a pritom je kritizirao demokrate koji su se protivili pokušaju izgradnje zida na granici s Meksikom i drugim pokušajima obeshrabrivanja imigranata.

- Zbog činjenice da demokrati ne žele promijeniti naš jako opasni imigracijski zakon uistinu ozbiljno razmatramo, kao što je preneseno, smještanje ilegalnih imigranata isključivo u gradove utočišta - napisao je Trump na Twitteru.

Gradovi utočišta su jedina područja koja odbijaju surađivati sa saveznim vlastima i pritvoriti ilegalne imigrante kako bi bili deportirani.

Ta područja tvrde da nije njihova dužnost pomagati u provođenju saveznih imigracijskih zakona te da bi u suprotnom mogli ometati rad policije unutar zajednice.

The Washington Post je prvi prenio u četvrtak da Bijela kuća razmatra prebacivanje imigranata iz zatočeničkih centara u gradove utočišta koji su uporišta Demokratske stranke.

Samo u ožujku su 103.492 ilegalna imigranta uhićena na južnoj granici SAD-a ili deportirana. Mnogi od njih su iz Salvadora, Hondurasa i Gvatemala te traže azil u SAD-u kako bi pobjegli od siromaštva.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message