News

Komentari 7

Trump će održati u utorak navečer govor o stanju "umije"

Trump će održati u utorak navečer govor o stanju "umije"

Bogatašica DeVos koju je Trump izabrao za ministricu obrazovanja jako je kritizirana zbog nepoznavanja materije kojom se treba baviti, ali za propust je kriv čovjek zadužen za protokol

Američki predsjednik Donald Trump baš nema sreće s pravopisom, pa iako ovaj put on nije kriv, pozivnice za njegov prvi govor o stanju "umije" umjesto "unije", kako je pogrešno napisano, već su izazvale šaljive komentare. 

Na ulaznicama tiskanima za zastupnike oba doma Kongresa koji će u utorak navečer prisustvovati prvome govoru predsjednika Trumpa o stanju nacije potkrala se sitna greška, pa je engleska riječ "union" otisnuta kao "uniom".

"Reklo bi se da je Betsy DeVos bila odgovorna za pravopis", napisao je na Twitteru demokratski zastupnik Raul Grijalva, kriveći ministricu obrazovanja.

Bogatašica DeVos koju je Trump izabrao za ministricu obrazovanja jako je kritizirana zbog nepoznavanja materije kojom se treba baviti, ali za propust je kriv čovjek zadužen za protokol i sigurnost u Predstavničkom domu. 

"Ima jedna greška na pozivnici", potvrdio je glasnogovornik i objasnio "greška je odmah ispravljena i sada dijelimo ispravljene ulaznice". 

Šteta što je to prekasno da se zaustave sarkastični komentari.

"Žurim se na govor o stanju Umije sutra", zatvitao je republikanski senator Marco Rubio.

Donald Trump bio je više puta ismijavan zbog pravopisnih pogrešaka uočenih na njemu omiljenoj društvenoj mreži Twitteru. Dok je još bio izabrani predsjednik i čekao da prisegne, on je englesku riječ "unprecedented", koja znači "bez presedana", pogrešno napisao kao "unpresidented", što bi se vrlo slobodno moglo prevesti kao 'bez predsjednika".

Sredinom prošle godine u New Yorku je bila priređena izložba uokvirenih najboljih 'tvitova" predsjednika Trumpa.

 

Najčitaniji članci