Obavijesti

News

Komentari 4

Trump nemilosrdan: U SAD-u pogubili osuđenika za ubojstvo

Trump nemilosrdan: U SAD-u pogubili osuđenika za ubojstvo

Savezni je sud u četvrtak pogubio osuđenog zločinca Brandona Bernarda unatoč prigovorima porotnika koji su tražili milost od Trumpove administracije.

VIDEO

Amerikanac Brandon Bernard (40) prije 20 godina osuđen je na smrtnu kaznu, a pogubljen je u četvrtak, prenosi Daily Star.

Bernardova je smrt deveto smaknuće otkako je državni odvjetnik William Barr početkom ove godine nastavio primjenjivati saveznu smrtnu kaznu nakon 17- godišnje stanke.

Bernard je osuđen na smrt 2000. godine zajedno s suučesnikom Christopherom Vialvom zbog krađe automobila i ubojstva Todda i Stacie Bagley u blizini Killeena u Teksasu.

Vialva je oteo i ustrijelio par iz neposredne blizine, a Bernard je kasnije zapalio automobil u kojem su se supružnici nalazili. U vrijeme zločina, Bernard je imao 18, a Vialva 19 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pet porotnika uključenih u suđenje Bernardu i Vialvi zatražilo je pomilovanje i ukinuće smrtne kazne. Tražili su od suda da umjesto smaknuća, Bernard i Vialva dobiju doživotnu kaznu.

Iako se i dalje slažu da su i Bernard i Vialva krivi, rekli su da Bernard izgleda nije namjeravao ubiti Bagleyjeve.

Pola milijuna ljudi potpisalo je peticiju tražeći od predsjednika Donalda Trumpa zamjenu kazne doživotnim zatvorom, ističući Bernardovu nezrelost u vrijeme zločina i dobro ponašanje u zatvoru.

No, peticija nije imala utjecaja te je pogubljenje ove dvojice muškaraca izvršeno.

Vialva je primio smrtonosnu injekciju u rujnu u kaznionici Terre-Haute, a Bernard je doživio istu sudbinu u četvrtak navečer nakon što je Vrhovni sud odbio konačnu žalbu.

Konačnu je presudu komentirao Bernardov odvjetnik koji je njegovu smrtnu kaznu nazvao ''mrlju u američkom pravosudnom sustavu''.

- Brandon je počinio strašnu pogrešku kad je imao 18 godina, ali on nije nikoga ubio i nikada nije prestao osjećati sram i duboko kajanje zbog svojih djela - komentirao je odvjetnik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.