Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

'Trump nije bijeli rasist, koliko puta moramo to ponoviti?!'

Američki predsjednik je u petak na pitanje novinara o tomu smatra li bjelački nacionalizam sve većom globalnom prijetnjom, odgovorio: "Uistinu ne mislim. Vjerujem da je riječ o maloj skupini ljudi."

President Donald Trump returns to the White House from the Walter Reed National Military Medical Center
Foto: YURI GRIPAS
29 komentara

Bijela kuća u nedjelju je ponovno odbacila pokušaj povezivanja predsjednika Donalda Trumpa s optuženim napadačem koji je ubio 50 ljudi u dvjema novozelandskim džamijama, kazavši da se za takav čin poremećenog pojedinca ne može kriviti nijedan političar.

"Predsjednik nije bjelački rasist. Ne znam koliko vam puta to moram reći", kazao je za "Fox News" aktualni šef osoblja Bijele kuće Mick Mulvaney.

Trump je u petak osudio "strašan masakr" počinjen u dvjema novozelandskim džamijama, a Bijela kuća je napad nazvala "okrutnim činom mržnje".

ŽRTVE BRENDONA TARRANTA Najmlađa žrtva masakra na Novom Zelandu je dječak (3)

Američki predsjednik je u petak na pitanje novinara o tomu smatra li bjelački nacionalizam sve većom globalnom prijetnjom, odgovorio: "Uistinu ne mislim. Vjerujem da je riječ o maloj skupini ljudi."

Optuženi napadač američkog je predsjednika pohvalio te ga nazvao "simbolom obnovljenog identiteta bijelaca koji imaju zajednički cilj", premda, po vlastitu priznanju, nije među onima koji podupiru Trumpovu politiku.

People react at a flower tribute area at Botanical Gardens in Christchurch PRIPREME ZA POGREB Tijela žrtava iz Christchurcha od nedjelje vraćaju obiteljima

Ta je izjava ponovno potaknula kritike po kojima aktualni američki predsjednik nije dovoljno snažno osudio govor mržnje te je potaknuo antimuslimansko raspoloženje.

Trump je potaknuo oštre kritike javnosti i nakon napada u Charlottesvillu, u Virginiji 2017. kada je izjednačio bjelačke rasiste i protuprosvjednike, kazavši da su obje strane jednako krive.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message