News

Komentari 33

Trumpovi pristaše najavili su prosvjede, marševe i molitvu protiv izbora Joea Bidena...

Trumpovi pristaše najavili su prosvjede, marševe i molitvu protiv izbora Joea Bidena...

Konzervativne skupine, koje bez dokaza tvrde da je Biden ukrao izbore Trumpu, planiraju prosvjede diljem SAD-a te skup u Washingtonu koji će voditi bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost

Organizatori "Stop The Steal (Zaustavite krađu)", koji su povezani s Trumpovim pristašom Rogerom Stoneom te crkvene skupine pozvale su svoje pristaše da se odazovu na "Jerihonske marševe" i molitvene skupove. 

Okupljanja su planirana na središnjem prostoru National Mall u Washingtonu te u glavnim gradovima Georgije, Pennsylvanije, Michigana, Wisconsina, Nevade i Arizone u kojima je Trumpov izborni stožer doveo u pitanje prebrojavanje glasova. 

FILE PHOTO: Supporters of U.S. President Donald Trump gather for a "Stop the Steal" protest after the 2020 U.S. presidential election was called for Democratic candidate Biden, at the Maricopa County Tabulation and Election Center (MCTEC), in Phoenix

Više od 50 presuda saveznih i državnih sudova potvrdilo je Bidenovu pobjedu. Vrhovni sud odbacio je u petak tužbu Teksasa, koju je podržao Trump, a kojom se tražilo poništavanje rezultata izbora u četiri savezne države.  

Trump odbija priznati poraz i upozorava na veliku izbornu prijevaru bez ikakvih dokaza.

Skup u Washingtonu započet će marševima oko Kapitola, Vrhovnog suda i Ministarstva pravosuđa "uz molitve da padnu zidovi korupcije i izborne prijevare", navodi se na stranici StopTheSteal.com. 

Ted O

Referiraju se na biblijsko čudo i pad Jerihona čije su se zidine urušile nakon marširanja svećenika i vojnika oko njih. 

Umirovljeni vojni general Mike Flynn, koji se dvaput izjasnio krivim za laganje FBI-ju o kontaktima s bivšim ruskim veleposlanikom, trebao bi govoriti na skupu u svom prvom javnom obraćanju nakon što ga je Trump pomilovao 24. studenog. 

Očekuje se sudjelovanje republikanskih političkih donatora i vjerskih figura, uključujući Mikea Lindella, izvršnog direktora tvrtke My Pillow i Erica Metaxasa, radijskog voditelja.

People participate in a "Stop the Steal" protest outside the U.S. Supreme Court in support of U.S. President Donald Trump in Washington

Skupina koja se protivi Trumpu također je najavila održavanje skupa u blizini Bijele kuće u subotu pa raste mogućnost za nove sukobe poput onih 14. studenog. 

Najčitaniji članci