Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Tučnjava u zatvoru: Najmanje 18 ljudi poginulo u Hondurasu

Glasnogovornik sigurnosne agencije FUSINA, Antonio Coello, rekao je za lokalnu televiziju da je u rezultatu tučnjave 18 zatvorenika smrtno stradalo, a 16 je ozlijeđeno...

Police officers fire a tear gas canister towards demonstrators during a protest against the government of Honduran President Juan Orlando Hernandez in Tegucigalpa
Foto: JORGE CABRERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1 komentara

Najmanje 18 zatvorenika je ubijeno, a 16 ozlijeđeno u tučnjavi bandi u zatvoru u Hondurasu, priopćile su vlasti.

Nasilje u zatvoru u sjevernom lučkom gradu Teli izbilo je jučer, dva dana nakon što je vlada proglasila izvanredno stanje u zatvorskom sustavu i prenijela kontrolu snagama sigurnosti. Tom mjerom suspendirana je civilna uprava zatvora i zamijenjena je vojnom i policijskom upravom u pokušaju suzbijanja vala nasilja u zatvorima.

Međutim, visoki vojni dužnosnik koji je želio ostati anoniman rekao je za Reuters da snage sigurnosti nisu službeno preuzele kontrolu nad zatvorom u Teli prije izbijanja nasilja.

16 zatvorenika ozlijeđeno

Glasnogovornik sigurnosne agencije FUSINA, Antonio Coello, rekao je za lokalnu televiziju da je u rezultatu tučnjave 18 zatvorenika smrtno stradalo, a 16 je ozlijeđeno. 

Sigurnosne snage brzo su došle do zatvora kako bi uspostavile red i pokrenule istragu, priopćile su vlasti.

Sukobi u prepunim zatvorima u Hondurasu su česti jer se pripadnici uličnih bandi bore za kontrolu unutar tih institucija. Zbog uličnih bandi Honduras se smatra jednom od zemalja s najviše nasilja na svijetu.

Možda vas zanima i ovo:
Message