Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
193 komentara

Tudi tukaj je brez vode: Jorasu Slovenci odbili dati priključak

Čak ni žeđ Joška Jorasa ne može natjerati da se pomiri s činjenicom da živi u Hrvatskoj. Nema priključak pa u automatu ispred kuće pola litre flaširane slovenske vode kupuje za 'samo' 1 euro...

Foto: Hajrudin Merdanović/24sata
193 komentara

Voda vam ne radi?, pitao je reporter jedne slovenske televizije Joška Jorasa.

- Otvorite pa će vidjeti - odgovorio mu je samozvani 'bojovnik za slovensku južnu granicu'. I, zaista, kroz pipu nije procurila ni kap.

Čak ni žeđ Joška Jorasa ne može natjerati da se pomiri s činjenicom da živi na teritoriju Republike Hrvatske. 

Još 2017. Joras je, bez ikakve dozvole, kopao kanal da se priključi na slovenski vodovod.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tada mu to nije uspjelo pa se poslužio crpkom za vodu. No previše je crpio pa sada kroz cijevi njegove kuće u Plovaniji, koja se i prema odluci haškog Arbitražnog suda nalazi u Hrvatskoj, ne teče ni hrvatska ni slovenska voda.

Hajrudin Merdanović | Autor: Hajrudin Merdanović Foto: Hajrudin Merdanović

Jer, slovensko Ministarstvo infrastrukture, prenose slovenske Novice, mjesnom vodovodu je dalo jasnu uputu - Jorasova kuća nalazi se u Hrvatskoj i oni mu stoga ne smiju spojiti nikakav priključak.

A uporni Joras ne odustaje od želje da pije slovensku vodu, makar je skupo plaćao. Ne biste vjerovali, to već i radi. I dok mještani u njegovom susjedstvu litru vode plaćaju oko jedne lipe, 'bojovnik za slovensku južnu granicu' ispred kuće ima automat u kojem pola litre flaširane slovenske vode plaća čak 1 euro.

Foto: Hajrudin Merdanović/24sata

Da, vodu kupuje po 1.500 puta višoj cijeni.

Slovenske institucije predlažu mu da se priključi na Istarski vodovod, kojem i pripada. On to ne želi. A zapravo mu dođe na isto bio prikopčan na njih ili na 'Slovence' jer Rižanski vodovod kupuje vodu iz Hrvatske. 

No, bitnije je što piše na deklaraciji, odnosno, u ovom slučaju, računu za vodu.

Foto: Hajrudin Merdanović/24sata

Joras zato ima plan, točnije ucjenu za slovenske institucije. Ako ga ne priključe na Rižanski vodovod, crpit će vodu iz obližnje rijeke Dragonje. Priznaje da nije siguran je li ta voda pitka ili ne.

Međutim, situacija tu prestaje biti smiješna jer uz Jorasa, u njegovom peteročlanom kućanstvu, piše RTV Slovenije, živi i dvoje djece. Možda bi Jorasu netko trebao reći da i patriotizam ima svoje granice.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message