Obavijesti

News

Komentari 15

Tuga u Mravincima: Jedan igrač kluba ozlijeđen u nesreći, drugi poginuo. Sad ostali i bez vozača

Tuga u Mravincima: Jedan igrač kluba ozlijeđen u nesreći, drugi poginuo. Sad ostali i bez vozača

Na autocesti u smjeru Zadra, u nedjelju oko 12 sati, nogometaši HNK Sloga Mravince putovali su na utakmicu u Biograd. Vozaču autobusa je pozlilo, ali uspio je usporiti autobus i skrenuti na zaustavnu traku

VIDEO

Još jednom su svi zanijemili. Treći put u protekla dva mjeseca. Mravince, malo naselje ispod Mosora u Općini Solin, ovoga puta potresla je tragedija u kojoj je preminuo 52-godišnji vozač autobusa. Vozio je nogometaše HNK Sloga Mravince u Biograd, na gostovanje protiv Primorca. U zadnjim sekundama života uspio je usporiti autobus i skrenuti na zaustavni trak autoceste. Iza njega je sjedio trener mladih nogometaša Ivica Žuljević. On je, vidjevši da je vozač klonuo, prvi priskočio u pomoć.

Vozača su reanimirali, ali bez uspjeha. Život je izgubljen, ali njegov herojski čin ostat će zapamćen. O tragediji koja je potresla javnost i o onome što se moglo dogoditi da nije bilo vozačeve razboritosti u Mravincama govore tiho, odmahuju glavom. Tema je siva, sumorna poput južinom obojenog jutra. Nitko ne želi ni izgovoriti što bi se dogodilo da vozač u posljednjim trenucima nije uspio iskontrolirati autobus u kojem su bili njih 25, što nogometaša, što ljudi iz tima

Heroji koji su spašavali ljude iz autobusa smrti: Straha nije bilo, potrčali smo i krenuli ih izvlačiti
Heroji koji su spašavali ljude iz autobusa smrti: Straha nije bilo,  potrčali smo i krenuli ih izvlačiti

- U autobusu su sve bili mladi momci. Vjerujem da u tom trenutku većina njih nije bila ni svjesna što se događa. Obitelji tog vozača nitko ne može nadomjestiti gubitak, ali neka znaju da su imali čast uz sebe imati velikog čovjeka - govori nam mještanka Mravinaca. Odbija, kaže, uopće pomisliti što bi se dogodio da je autobus pri velikoj brzini bez kontrole sletio s ceste.

Autobus je tijekom zaustavljanja tek “očešao” zaštitnu ogradu. Dok su čekali dolazak Hitne pomoći iz Zadra, vozača je pokušavao reanimirati klupski fizioterapeut. Tu je bio i predsjednik uprave kluba, dr. Zdravko Perko, inače predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a Split, koji je osobnim automobilom također išao u Biograd na utakmicu.

Mravince: Mjesto iznad Solina smješteno na padinama Mosora

- Nisam u stanju razgovarati o tome. U šoku sam, svi smo u šoku. To jutro, u nedjelju, ja sam se s njim rastao. Zezali smo se u garaži. Bio je profesionalac, 30 godina je radio kao vozač - kratko su nam rekli u prijevozničkoj tvrtki za koju je radio.

Već godinama ta ista tvrtka iz Stobreča surađuje s klubom iz Mravinaca. Vozač koji ih je to nedjeljno jutro vozio na utakmicu bio je svima izuzetno drag, svi su bili vezani uz njega.

- Taj čovjek je ostao pribran, i svi ostali koji su shvatili što se događa ostali su pribrani. Jedan život je, nažalost, izgubljen, a mogla je biti još veća tragedija. Zahvaljujući svima autobus se održao pod kontrolom - kaže naš sugovornik blizak klubu.

Tuga uoči utakmice u Biogradu: 'Vozaču busa naglo pozlilo. Prije smrti kočenjem je spasio igrače'
Tuga uoči utakmice u Biogradu: 'Vozaču busa naglo pozlilo. Prije smrti kočenjem je spasio igrače'

Pokušali smo kontaktirati i trenera i predsjednika kluba, no nitko nije bio voljan govoriti o događaju. U samom klubu tijekom jutra nije bilo nikoga. Treninzi su otkazani. Sućut su izrazili putem društvenih mreža.

- Njegovoj obitelji ovim putem izražavamo sućut u ime cijele Slogine zajednice, a njemu neka Bog podari pokoj vječni i hvala mu za sve! - stoji između ostalog u njihovoj objavi.

Ova tragedija treća je u nizu koja se veže uz HNK Sloga Mravince. Početkom listopada bila su dva tragična događaja. U nesreći nedaleko od Venecije pri slijetanju autobusa teško je ozlijeđen nogometaš kluba iz Mravinaca, Marko Baković, dok je njegova trudna supruga Antonela izgubila život. Nekoliko dana kasnije u bolnici je preminuo 19-godišnji junior kluba Ante Kljaković-Šantić. On je, s dvoje svojih vršnjaka, sletio BMW-om u Dugopolju. Sve je to, kažu nam mještani, previše. - Mislim da je vrijeme da se zatvori taj krug nesreće koja se veže uz Slogu - zaključuju mještani Mravinaca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...