Obavijesti

News

Komentari 10

'Turci su poslali tisuće sirijskih džihadista u rat u Azerbajdžanu'

'Turci su poslali tisuće sirijskih džihadista u rat u Azerbajdžanu'

Francuski predsjednik, koji je mjesecima u verbalnom ratu s turskim predsjednikom oko niza pitanja, od Sirije, do Libije i istočnog Sredozemlja, u srijedu je optužio Ankaru da se ponaša "ratnički"

VIDEO

Francuski predsjednik Emmanuel Macron optužio je u četvrtak Tursku da sirijske džihadiste šalje da bi se borili u Nagorno Karabahu, te da taj potez Ankare mijenja situaciju.

Turska, saveznica Azerbejdžana, opovrgava slanje plaćenike kako bi sudjelovali u borbama na strani Bakua.

- Raspolažemo informacijama da su sirijski borci iz džihadističkih skupina preko Gaziantepa, u jugoistočnoj Turskoj, stigli na poprište sukoba oko Nagorno Karabaha - rekao je Macron, dodavši da se radi o "vrlo ozbiljnoj novoj činjenici koja mijenja situaciju".

Macron je ranije s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razgovarao o rasplamsavanju sukoba Azerbejdžana i etničkih Armenaca oko Nagorno Karabaha, kada je ruska strana također izrazila zabrinutost zbog sirijskih plaćenika koje šalje Turska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Niti Macron niti vlada nisu ponudili dokaze kojima bi se podržala tvrdnju o plaćenicima, a Kremlj također nije spominjao optužbe s tim u vezi, ali je ministarstvo vanjskih poslova jučer priopćilo da se u Nagorno Karabah šalju borci iz Sirije i Libije.

Francuski predsjednik, koji je mjesecima u verbalnom ratu s turskim predsjednikom oko niza pitanja, od Sirije, do Libije i istočnog Sredozemlja, u srijedu je optužio Ankaru da se ponaša "ratnički".

Armenski veleposlanik u Moskvi je kazao da je Turska u Azerbejdžan poslala oko 4000 boraca iz sjeverne Sirije, što Baku i Ankara opovrgavaju.

Dva borca iz jedne od pobunjeničkih skupina u sjevernoj Siriji koje podržava Turska, u ponedjeljak su za Reuters izjavila da će biti raspoređeni u Azerbejdžanu u koordinaciji s Ankarom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a