News

Komentari 12

Tuži ga Turistička zajednica, a Britanac kaže: Nova stranica o Hrvatskoj zaradila više od tužbi

Tuži ga Turistička zajednica, a Britanac kaže: Nova stranica o Hrvatskoj zaradila više od tužbi

Paul Bradbury putem svojeg portala godinama besplatno promovira Hrvatsku i hrvatski turizam. Sada ga Hrvatska turistička zajednica tuži za 100 tisuća kuna zbog šale koju je objavio na svom Facebook profilu

Hrvatska turistička zajednica tužila je Britanca Paula Bradburryja, osnivača portala Total Croatia News, i traže 100.000 kuna, jer se poigrao s njihovim sloganom 'Croatia full of life' i napisao 'Croatia full of uhljebs' te zbog izjava koje je dao Indexu. O svemu se oglasila i ministrica turizma Nikolina Brnjac jer ni njoj nije jasno zašto HTZ tuži Bradburyja. Cijelu situaciju komentirao je i Bradbury u intervjuu za morski.hr.

- Fokusiran sam na promociju turizma i borbu protiv zadanog negativističkog hrvatskog načina razmišljanja, na način da pokušam ispričati sve te brojne nevjerojatne priče o uspjehu koje postoje u Hrvatskoj. Što se tiče turizma, toliko puno možete učiniti bez budžeta. Dopustite mi da vam dam nekoliko primjera. Prošle su godine ABC News kontaktirali TCN želeći ljetos napraviti prilog o Amerikancima koji putuju u Europu tijekom pandemije. Na kraju su surađivali s nama na promociji Dubrovnika. Krešimir Macan je odradio fenomenalan posao otvorivši sva vrata svog rodnog grada. Rezultat? Šest značajnih priča na ABC News o Dubrovniku, uključujući jednu na ABC News, koju je gledalo 12,5 milijuna ljudi. HTZ nije izdala niti priopćenje o ovom fantastičnom uspjehu, koji se dogodio i bez njih - rekao je Bradbury.

Statistika ne laže, pa je tako Bradbury usporedio čitanost svog portala s web stranicama HTZ-a.

- Alexa rangira Total Croatia News, Hrvatsku turističku zajednicu i naš novi projekt Total Croatia. Kao što vidite TC raste brzo. Pokrenut ćemo ga 1. svibnja na deset jezika u Dubrovniku i postat će dominantno mjesto za hrvatski turizam (barem po mom mišljenju) na svim relevantnim turističkim jezicima. Želimo surađivati ​​s velikim i malim privatnim poduzećima kako bismo ponudili pravi hrvatski turistički proizvod. Iako je web stranica vrlo nova (nakon lažnog početka u prosincu 2018., ponovno sam je pokrenuo prije 2 mjeseca kao izravnu posljedicu ovih tužbi), do ljeta ćemo se rangirati više od HTZ-a (a promet je 100% organski) - rekao je Bradbury.

HTZ je tužio Bradburyja zbog izjava, ali nije prije toga tražio ispravak navoda. 

- Poruka je bila da zapravo nema smisla pokušavati raditi s ovim sustavom. Zašto jednostavno ne napravim vlastitu nacionalnu turističku web stranicu, napravim je višejezičnom i visoko komercijalnom i zaradim više novca, nego bi ikad u pokušaju da radim sa sustavom. I sretan sam što vas mogu izvijestiti da, iako se još nismo službeno pokrenuli, već smo generirali više zarade od prodaje, nego bi me koštali troškovi parnica. Ako izgubim. Pa, kako se sada osjećam zbog tužbi? Zapravo vrlo zahvalno! Oslobodili su me, preuredili moje razmišljanje i izradili moj mirovinski plan. Pa bih im valjda trebao reći – Hvala! - poručio je Bradbury.

Najčitaniji članci