Obavijesti

News

Komentari 61

Tužan kraj TOZ-a: Do nedavno htjeli kupiti žirafu, sad propali

Tužan kraj TOZ-a: Do nedavno htjeli kupiti žirafu, sad propali
1

Posljednja smjena radnika napustila je pogone Tvornice olovaka Zagreb. Jedino što im sada preostaje je čekati 30. rujan i odluku vjerovnika o budućnosti te tvrtke

VIDEO

Prva smjena radnika u legendarnu je Tvornicu olovaka Zagreb ušetala davne 1937. godine. Najvjerojatnije posljednja smjena van je išetala u ponedjeljak. Po svemu sudeći, to je kraj tvornice uz čije su olovke naučile pisati cijele generacije, piše Novi list

Nada doduše još uvijek postoji, ukoliko 30. rujna vjerovnici odluče da se proizvodnja nastavi. No, u taj scenarij danas ne vjeruje više gotovo nitko. 

TOZ je u stečaj 'gurnut' zbog 1,2 milijuna kuna, a vjerovnici su mu, navodi Novi list, tri banke (Zagrebačka, OTP i Partner banka), Grad Zagreb, Gradska plinara i 'ostali'. 

Radnici za stečaj nisu znali sve dok on nije proglašen

- Dva dana prije nego što će proglasiti stečaj nama su na sastanku s Upravom rekli da stečaja neće biti. A sad, kao što vidite, gotovi smo. Otkaze smo dobili već sa stečajem, 16. srpnja. Bez posla je ostalo četrdesetak ljudi. Polovica će ostati još mjesec dana, samo da završi robu. Radit će za minimalac, izjavila je danas bivša zaposlenica TOZ-a. 

Većina je radnika uvjerena da TOZ ide u stečaj zbog iznimno vrijednog zemljišta koje tvrtka posjeduje. Radi se o oko 60 tisuća kvadratnih metara na području Gornjeg Vrapča, a jedan je radnik novinaru Novog lista otkrio kako je u uredu direktora već uokviren nacrt koji pokazuje kako bi u budućnosti trebalo izgledati zemljište na kojem se nalazi TOZ. 

Pokušavali se spasiti - žirafom

U financijskom izvješću koji je Tvornica olovaka Zagreb predala zagrebačkoj burzi 30. srpnja prošle godine upisana je i kupnja žirafe. Iako su mnogi 'na prvu' pomislili kako se radi o dobroj šali, TOZ je o tome vrlo ozbiljno razmišljao, što je potvrdio i direktor Tihomir Lalić. 

- TOZ posluje na velikoj lokaciji od čak 60 tisuća četvornih metara, a koristimo možda maksimalno dvije trećine prostora. S obzirom na zamrlo tržište nekretnina koje ne možemo prodati, a cijene najma su pale čak 50 posto, odlučili smo određene prostore staviti u funkciju. Pala nam je na pamet kupnja žirafe, jer te životinje nema u Zagrebačkom zoološkom vrtu. Naši posjetitelji će imati mogućnost uz ulaznicu od 10 kuna vidjeti žirafu i obići pogone TOZ-a, objasnio je tada Lalić i rekao kako su o nabavci razgovarali i s predstavnicima Turističke zajednice te kako su napravili i kalkulacije - koliko će ih stajati ishrana životinje te održavanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)