Obavijesti

News

Komentari 0

Tužiteljstvo će se žaliti na oslobađajuću presudu platformi 'Možemo' zbog spornih lista

Tužiteljstvo će se žaliti na oslobađajuću presudu platformi 'Možemo' zbog spornih lista

Državno odvjetništvo pokrenulo je postupak sumnjajući u kršenje Zakona o ravnopravnosti spolova, jer je kandidacijska lista "Možemo" na prošlogodišnjim izborima za osječko Gradsko vijeće imala veći broj žena

VIDEO

Osječko Općinsko državno odvjetništvo žalit će se na nepravomoćnu oslobađajući presudu kojom je politička platforma "Možemo" oslobođena optužbi za kršenje zakona o ravnopravnosti spolova, izvijestilo je tužiteljstvo u ponedjeljak.

Državno odvjetništvo pokrenulo je postupak sumnjajući u kršenje Zakona o ravnopravnosti spolova, jer je kandidacijska lista "Možemo" na prošlogodišnjim izborima za osječko Gradsko vijeće imala veći broj žena.

Tužiteljstvo je u ponedjeljak priopćilo kako je u prekršajnom postupku protiv političke platforme "Možemo", zbog prekršaja iz Zakona o ravnopravnosti spolova, osječki Općinski sud nakon održane rasprave 21. travnja 2022. objavio oslobađajuću presudu.

Osječko Općinsko državno odvjetništvo će podnijeti žalbu nakon što primi pisani otpravak navedene oslobađajuće presude, navode u tužiteljstvu.

Nakon objave prvostupanjske oslobađajuće presude u četvrtak platforma "Možemo" takvu odluku je ocijenila velikom pobjedom za njih, ali i sve žene u Hrvatskoj, koje su još uvijek podzastupljen spol u tijelima političkog reprezentiranja.

Koordinatorica platforme Sandra Benčić tada je izjavila kako u Hrvatskoj ni na jednoj razini, lokalnoj, županijskoj ili nacionalnoj, još uvijek ne postoji minimum od 40 posto žena u tijelima političkog predstavljanja te da je svrha toga zakona da podzastupljen spol dođe do minimalno 40 posto zastupljenosti u takvim tijelima.

Također je izrazila nadu kako će DORH uvidjeti da nema nikakvog razloga da se žali na ovakvu odluku i da je apsolutno sigurna da će taj spor u konačnici izgubiti, jer bi "bilo nelogično i apsurdno kažnjavati političke stranke zato što stavljaju više žena na izbornu listu, kad su žene podzastupljen spol".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela