Obavijesti

News

Komentari 59

USKOK traži da se Sanaderu, Jurak i HDZ-u oduzme imovina

USKOK traži da se Sanaderu, Jurak i HDZ-u oduzme imovina
1

Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović predložio je nove svjedoke na okolnosti istinitosti iskaza Mladena Barišića. Predložio je i dopunu financijskog vještačenja

VIDEO

Suđenje za Fimi Mediju nastavljeno je u utorak. Tužitelji i obrana su predložili dodatne dokazne prijedloge. 

USKOK je u utorak predložio da se oduzme imovina Ivi Sanaderu, Nevenki Jurak i HDZ-u koju su, prema optužnici, protupravno zaradili.

Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović predložio je da se na okolnosti istinitosti iskaza Mladena Barišića ispitaju bivši Sanaderov šef osiguranja Davor Blažević Tigar, Mirjana Sanader, Jacques Houdek, Slaven Milanović Litre, Miljenko Radnić, Zoran Gobac, Luka Bebić, Josip Šarić i Martin Raguž. Prodanović je predložio i dopunu knjigovodstveno-financijskog vještačenja s time da vještak uzme u obzir koliko je Sanader zarađivao u institucijama u Hrvatskoj i iskaze svjedoka o njegovim primanjima ostvarenima u Austriji. Predložio je i da Igor Zidić dopuni iskaz o umjetninama te da uzme u obzir i iskaze Ive Sanadera. 

Odvjetnik HDZ-a Davorin Budin također je predložio dopunu knjigovodstveno-financijskog vještačenja. Budin je rekao i da se protivi prijedlogu USKOK-a o oduzimanju imovine HDZ-a. 

U srijedu će se strane očitovati o zahtjevu one druge, a nakon toga će sutkinja odlučivati o njima. Zakonom nije propisano u kojem vremenu ona mora o tome odlučiti.  

Opunomoćenik: HDZ se ne smatra odgovornim za kaznena djela za koja ga terete

U ponedjeljak, podsjetimo, je obranu iznosio Vladimir Terešak, opunomoćenik HDZ-a. 

Rekao je kako se HDZ ne smatra odgovornim za kaznena djela za koja ga terete.

- Ne samo da HDZ nije protupravno pribavio novac nego je i oštećen postupanjem pojedinaca koji su stekli protupravnu imovinsku korist - rekao je Terešak. 

- Prema statutu HDZ-a Predsjedništvo stranke vodi materijalno financijsko poslovanje te prihvaća završni račun i financijski plan. Njihov rad kontrolira nadzorni odbor stranke, a nalogodavac i potpisnik je glavni tajnik stranke. Kako je USKOK obustavio postupak protiv glavnog tajnika stranke trebao je i protiv stranke. USKOK je trebao obustaviti istragu protiv HDZ-a kad je obustavio istragu protiv tajnika jer glavno tajništvo je odgovorno za poslovanje stranke. Predsjednik stranke nije nikada potpisao niti jedan dokument financijske naravi. Nije zabilježeno u svjetskoj sudskoj praksi da je jedna stranka optužena. USKOK je svojim postupanjem nanio HDZ-u materijalnu i nematerijalnu štetu i odredio ishod izbora - rekao je Terešak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

Teška nesreća kod Baške Vode: Sletjeli s ceste autom, poginuo mladić. Još dvoje je ozlijeđenih
ZATVORILI CESTU ZA PROMET

Teška nesreća kod Baške Vode: Sletjeli s ceste autom, poginuo mladić. Još dvoje je ozlijeđenih

Na mjestu nesreće je uz policiju stigla i Hitna pomoć te vatrogasci
FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada