Obavijesti

News

Komentari 28

Tužiteljstvo najavilo žalbu na oslobađajuću presudu Šešelju

Tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju najavilo je žalbenom vijeću toga suda da će uložiti žalbu na oslobađajuću presudu vođi srpskih radikala

VIDEO

Tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju najavilo je u ponedjeljak žalbenom vijeću toga suda da će uložiti žalbu na oslobađajuću presudu vođi srpskih radikala Vojislavu Šešelju.

Tužiteljstvo ICTY-ja podneskom je najavilo ulaganje žalbe na presudu kojom je Vojislav Šešelj oslobođen svih optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH tijekom rata, te za protjerivanje Hrvata iz Vojvodine.

Tužiteljstvo je u najavi Žalbenom vijeću zatražilo da mu najprije odobri žalbu, da preinači presudu i Šešelja proglasi krivim ili da presudu ukine u cijelosti te naloži ponavljanje suđenja.

Tužiteljstvo, koje je za Šešelja tražilo 28 godina zatvora, smatra da prvostupanjsko vijeće nije donijelo ispravnu odluku jer nije dalo valjane razloge za svoje zaključke, niti je uvažilo argumente i dokaze tužiteljstva, što je rezultiralo pogrešnim ocjenama činjeničnog stanja na kojem je temeljena optužnica.

Vođa Srpske radikalne stranke je 31. ožujka na Haškom sudu oslobođen svih svih devet točaka optužnice, koja ga tereti da je govorom mržnje poticao i podupirao ratne zločine u Hrvatskoj i BiH tijekom rata, te za protjerivanje Hrvata iz Vojvodine.

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz još je početkom travnja izjavio da će se njegov ured žaliti na oslobađajuću presudu Šešelju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao