Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Tvrtka Fani Horvat zatražila uvjete za gradnju na Marjanu

Protiv gradnje na Prvoj vodi na Marjanu u siječnju prosvjedovalo je tisuće Splićana, a tvrdili su da je gradnje nezakonita. Ipak, Latebra nastalja aktivnosti oko gradnje

Ivana Ivanović/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
18 komentara

Latebra, tvrtka Fani Horvat, životne družice splitskog gradonačelnika Željka Keruma, nastavlja aktivnosti oko zakonski upitne gradnje ugostiteljskog objekta u park šumi Marjan. Kako piše Slobodna Dalmacija, zatražili su od Grada Splita zahtjev za izdavanje rješenja o uvjetima građenja, iako je Ministarstvo graditeljstva utvrdilo da nema mogućnosti gradnje ugostiteljskih objekata na tom dijelu bez promjene PPPPO-a (prostornog plana područja posebnih obilježja). 

Protiv te gradnje na Prvoj vodi na Marjanu u siječnju prosvjedovalo je tisuće Splićana, a tvrdili su da je gradnje nezakonita. Osim toga, DORH je utvrdio da je od 5400 m2 Latebrine parcele oko četvrtina pomorsko dobro na kojima nije moguća izgradnja. Kako bilo, predstavnici Latebre su u utorak pozvani u Grad Split da se očituju na idejni projekt koji je pobijedio u siječnju na natječaju.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message