Obavijesti

News

Komentari 6

Tvrtka Đure Đakovića sklopila posao vrijedan 80 milijuna kn

Tvrtka Đure Đakovića sklopila posao vrijedan 80 milijuna kn
1

Tvrtka Specijalna vozila d.d. za francuskog naručitelja ATIR RAIL S.A. izradit će i do kraja trećeg kvartala 2016. isporučiti specijalne vagone cisterne serije Zacn

VIDEO

Dobra vijest za radnike Specijalnih vozila d.d. u sastavu Đuro Đaković Grupe, ali i Đuro Đaković holdinga u cjelini. Naime, ta je tvrtka sa francuskim naručiteljem ATIR RAIL S.A. ugovorila posao vrijedan 80 milijuna kuna. 

Radi se o specijalnim 4-osovinskim vagonima cisternama serije Zacns, toplinski su izolirani i namijenjeni za prijevoz emulzije kalcijevog karbonata u svim temperaturnim uvjetima. Optimizacijom i primjenom modernih tehnologija u razvoju i proizvodnji, vagoni-cisterne osiguravaju visoku nosivost korisnog tereta uz minimiziranu vlastitu masu vagona. Ovim pristupom u projektiranju specijaliziranih vagona, koji je postao europski razvojni trend, stvara se nova generacija proizvoda koji ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka. 

Vagon-cisterna Zacns bit će prvi proizvod te kategorije koji je razvijen, proizveden i certificiran sukladno najnovijim TSI propisima. Upravo potpisani ugovor predstavlja nastavak uspješne suradnje s istim francuskim naručiteljem, naručeni vagoni bit će u Đakovićevim halama izrađeni i isporučeni krajem drugog i tijekom trećeg kvartala 2016. godine. 

- Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. potvrđuje svoj status na francuskom tržištu, jer je uz postojeću suradnju s tvrtkom ErmewaFerroviaire, za francuskog naručitelja ATIR RAIL S.A. do sada proizvela i isporučila teretne vagone za prijevoz rasutih tereta serije Faccns i teretne vagone namijenjene za prijevoz krečnjaka serije Falns. Ovaj posao još jedna je potvrda uspješnosti smjera zadanog Strategijom i restrukturiranjem i financijskim planom 2015.-2019., a koja za cilj ima osigurati značajan iskorak u proizvodnji i prodaji teretnih vagona i vagona cisterni specijalnih namjena i izvedbi na najzahtjevnijem tržištu zemalja EU - kazao je u povodu potpisivanja ugovora Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković holdinga d.d. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa