Obavijesti

News

Komentari 351

Gotova druga runda pregovora: Petrov spreman na kompromis

Gotova druga runda pregovora: Petrov spreman na kompromis
22

Plenković je ocijenio da je današnji razgovor prošao u dobroj atmosferi, a s njim se slaže i čelnik Mosta koji je nahvalio pregovaračke sposobnosti kolege iz HDZ-a

VIDEO

Kvalitetan razgovor nastavit će u ponedjeljak, najavili su čelnici HDZ-a i Mosta nakon sastanka. 

- Fokusirali smo se na sedam bitnih točaka koje je Most istaknuo. Dogovorili smo da je dio tih tema ostvariv na početku saziva Sabora. Dio tih tema bit će sigurno dio programa Vlade s jasno definiranim hodogramom i bit će realiziran uz dodatne konzultacije. Ukupno ozračje je bilo vrlo dobro - kazao je Plenković i dodao da će stručnjaci donjeti zaključke o tim točkama.

- Vjerujem da ćemo sedam jamstava dogovoriti do ponedjeljka - rekao je Božo Petrov.

Petrov je istaknuo isključivi gospodarski pojas kao aktivnost za koju namjeravaju izraditi akcijski plan.

- Cilj je imati paket dogovora da imamo sve spremno kad isteknu rokovi - kaže Plenković.

- Nije bilo govora o bilo kakvim ministarstvima. Mogu izdvojiti ovršni zakon. I jedna i druga radna skupina radit će na njemu - kazao je Petrov.

- Ne pregovaramo ni s kim. Do sad nismo imali razloga sumnjati da ovaj odnos neće biti kvalitetan. Mogu preporučiti Plenkovića za razgovore sa sindikatima. Stavarno je u tome dobar - rekao je Petrov.

U 15 sati u HDZ-u su nastavljeni pregovori te stranke s pregovaračkim timom Mosta. Na dnevnom redu bio je razgovor o jamstvima Mosta, traženje optimalnih rješenja za njihovo provođenje. Most je došao na pregovore u proširenom timu u odnosu na prošlotjedne, osim Bože Petrova, u HDZ su došli i Ante Čikotić, Miroslav Šimić, Ivan Kovačić, Nikola Grmoja...

Završila druga runda pregovora HDZ-a i Mosta oko sastavljanja nove vlade Reporterka: Marcela Bratović

Posted by 24sata on Monday, 19 September 2016

Grmoja: Nisam razgovarao o Runtićevom pristupanju Mostu

Prije sastanka izjavu je dao Nikola Grmoja koji se osvrnuo na današnji sastanak s Hrvojem Runtićem iz Živog zida te je kazao kako su razgovarali o Mostovom prijedlogu izmjene ovršnog zakona. 

- To je zajednička tema i postoji zajednički interes, nije bilo nikakvih razgovora oko pristupanja Mostu - kazao je Grmoja i dodao kako je sigurno da će s Runtićem razgovarati i o drugim prijedlozima u Saboru naglasivši pritom kako je riječ o nezavisnom zastupniku. 

- Razgovaramo sa svima koji su u Saboru. Spremni smo razgovarati i sa Živim zidom ako s njima bude sve u redu. Ono što je sigurno je da će Most imati više od 15 ruku - rekao je. 

Prije sastanka  održane konzulltacije vrha stranke

U HDZ-u se prije sastanka s Mostom održao savjetovan sastanak vrha stranke na kojem su bili i neki od ministara, ali i Milijan Brkić i Vladimir Šeks. Niti jedan od njih nije htio otkriti kakav će stav HDZ zauzeti u pregovorima. 

- To ćete čuti od drugih - rekao je Šeks, a Brkić dodao kako će se više znati nakon sastanka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 351
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...