News

Komentari 15

U Austriji cijepe protiv korone na blagajnama supermarketa

U Austriji cijepe protiv korone na blagajnama supermarketa

Od danas, bez prethodne registracije, Austrijanci mogu pri kupovini kruha i mlijeka zasukati rukave i primiti cjepivo protiv korone. Nudi se na blagajnama supermarketa uz predočenje zdravstvene iskaznice

Dok se organizirani centri za cijepljenje protiv korona virusa diljem Austrije zatvaraju, u porastu je trend spontanih cijepljenja. Samo je u Beču na taj način do sada imunizirano 64 tisuće dodatnih ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO: Brojke u Hrvatskoj duplo veće nego prošlo ljeto

U šoping centru, autobusu ili na filmskom festivalu koji traje u bečkoj gradskoj vijećnici, potražnja za spontanim i besplatnim cijepljenjima protiv COVIDa-19 je u porastu. Tako od danas, bez prethodne registracije, građani mogu pri kupovini kruha i mlijeka zasukati rukave i primiti cjepivo protiv korone. Ona se nude na blagajnama supermarketa Billa, Billa Plus i Penny uz predočenje zdravstvene iskaznice.

- Liječnici će obavljati cijepljenje na točkama unutar ili u kontejnerima na parkiralištu ispred super marketa. To znači da možete skrenuti na cijepljenje direktno s blagajne ili nakon što istovarite stvari u auto – kažu nam iz ureda gradskog dužnosnika za zdravstvo Petera Hackera. 

Očekuje se da će se na ovaj način spontano i besplatno cijepiti svi oni koji za to do sada nisu našli priliku. Dokaz tome su i busevi za cijepljenje gdje je u prva tri dana dozu Johnson & Johnson cjepiva primilo 400 osoba, a mlađima od 18 je dodijeljen Biontech/Pfizer.

Najveći odaziv bio je na Reumannplatzu koji se nalazi u bečkoj getoiziranoj četvrti Favoriten.

Inače, Austrija je do sada potpuno imunizirala 5,12 mil. ljudi ili  57,8 % svog stanovništva.

Broj novooboljelih od korona virusa i dalje je u porastu.

U posljednjih 24 sata su zabilježene 1.574 nove infekcije i dva smrtna slučaja. Više od 400 osoba nalazi se na bolničkom liječenju. 

Najčitaniji članci