News

Komentari 0

U Berlinu izbio požar na mjestu za uništavanje eksploziva

U Berlinu izbio požar na mjestu za uništavanje eksploziva

"Požar se proširio na površini od jednog i pol hektara. I dalje nije pod kontrolom", rekao je glasnogovornik berlinske vatrogasne službe

U Berlinu je u četvrtak ujutro izbio požar nakon nekoliko eksplozija na policijskom poligonu za uništavanje i skladištenje eksplozivnih naprava, koji se proširio na okolnu šumu Grunewald na jugozapadu grada.

"Požar se proširio na površini od jednog i pol hektara. I dalje nije pod kontrolom", rekao je glasnogovornik berlinske vatrogasne službe.

Gašenje požara sprječavaju daljnje eksplozije uzrokovane požarom.

Vatrogasci svjedoče o velikim metalnim predmetima koji padaju po okolnoj šumi nakon svake eksplozije. Za sada nije poznato što je u rano jutro izazvalo prvu eksploziju na poligonu.

Policija na ovom području usred šume Grunewald na jugozapadu grada skladišti i uništava eksplozive i pirotehnička sredstva.

"Situacija je nepregledna, požar i dalje nije pod kontrolom i zato upozoravamo građane da izbjegavaju ovo područje", priopćila je vatrogasna služba.

Berlinski Senat, vlada grada-savezne pokrajine Berlina, izrazila je zabrinutost zbog požara koji bi se zbog dugotrajne suše i suhog raslinja mogao brzo proširit.

Glasnogovornik Senata je na pitanje novinara koliko je uopće smisleno držati poligon za uništavanje eksplozivnih sredstava usred šume rekao kako će se tim pitanjem baviti "nakon što požar bude ugašen".

Zbog požara je prekinut i željeznički i cestovni promet na važnim prometnicama od jugozapada prema središtu Berlina.

Posljednjih dana u Berlinu i okolici su zabilježene neuobičajeno visoke temperature a za četvrtak je najavljeno 38 stupnjeva.

Na poligonu policije se uništavaju streljivo i bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata koje se često pronalaze na području Berlina prilikom građevinskih radova.