Obavijesti

News

Komentari 4

U Brazilu bi do kolovoza moglo biti 125.000 mrtvih od virusa

U Brazilu bi do kolovoza moglo biti 125.000 mrtvih od virusa
1

Prenoseći sadržaj studije, Reuters primjećuje kako je procjena po kojoj bi se dotad za pet puta povećao broj smrtnih slučajeva potaknula bojazni da će Brazil na taj način postati novo rastuće žarište pandemije

VIDEO

Brazil bi se do početka kolovoza mogao suočiti sa zabrinjavajućim rastom broja smrtnih slučajeva prouzročenih koronavirusom kojih bi do tada moglo biti 125 tisuća, zaključci su studije koju je izradilo Sveučilište u Washingtonu.

Pogledajte kako Amerikanci provode dane za vrijeme korone: 

Pokretanje videa...

Memorial Day 2020 01:14

Prenoseći sadržaj studije, Reuters primjećuje kako je procjena po kojoj bi se dotad za pet puta povećao broj smrtnih slučajeva potaknula bojazni da će Brazil na taj način postati novo rastuće žarište pandemije. Brazil trenutno ima više od 23.000 umrlih, a njegovih gotovo 375.000 zaraženih svrstava ga na drugo mjestu u svijetu iza SAD-a.

Studiju je izradio Institut za zdravstvenu metodologiju i procjene (IHME) Sveučilišta u Washingtonu a njeni su nalazi objavljeni u trenutku kada je broj smrtnih slučajeva u jednom danu u Brazilu premašio onaj u SAD-u i dok stižu sve snažniji zahtjevi da ta zemlja provede restriktivne mjere, čemu se brazilski predsjednik do sada protivio.

- Brazil mora slijediti primjer kineskog Wuhana kao i Italije, Španjolske i New Yorka i provoditi mjere kojima bi se spriječilo brzo širenje epidemije i virusa - napisao je ravnatelj IHME Christopher Murray.

Rusija prijavila najveći dnevni broj umrlih zbog korona virusa
Rusija prijavila najveći dnevni broj umrlih zbog korona virusa

Ukoliko takve mjere ne bi bile poduzete, modeli koji su razrađeni u studiji pokazuju kako bi se broj smrtnih slučajeva u Brazilu mogao svakodnevno povećavati do sredine srpnja a uslijedit će i manjak bolničkih kapaciteta za tretman oboljelih.

Iz ministarstva zdravstva Brazila u ponedjeljak su izvijestili kako je u 24 sata broj umrlih po prvi puta bio veći nego u SAD-u. Tada je u Brazilu umrlo 807 osoba a u SAD 620.

Nakon što su objavljeni ti podaci, američke su vlasti od utorka u ponoć uvele zabranu ulaska putnicima koji dolaze iz Brazila.

U Španjolskoj u srijedu počinje 10-dnevna žalost

Španjolska vlada proglasila je u utorak desetodnevnu nacionalnu žalost od srijede za žrtve koronavirusa, koji je odnio više od 27.000 života u toj zemlji. Premijer Pedro Sanchez je na Twitteru objavio da "nacionalna žalost u spomen na žrtve Covida-19 počinje u srijedu". Naglasio je da će desetodnevna žalost biti najdulja u španjolskoj demokraciji, uspostavljenoj 1977. nakon Francove diktature.

Za donošenje te odluke njegova vlada je čekala da Madrid i Barcelona, dva najveća i najpogođenija grada pokrenu ublažavanje mjera ograničenja.

Smirivanje koronakrize: Cijene nafte rastu 4. tjedan zaredom
Smirivanje koronakrize: Cijene nafte rastu 4. tjedan zaredom

- Zastave će biti spuštene na pola koplja na svim državnim zgradama - precizirala je glasnogovornica vlade, Maria Jesus Montero. Ona je rekla da će veliku službenu ceremoniju voditi kralj Felipe VI. u spomen na žrtve epidemije od kojih je 80 posto starije od 70 godina. Nije još poznat datum te komemoracije.

 Španjolska s blizu 47 milijuna stanovnika jedna je od najteže pogođenih zemljama u Europi s 27.117 umrlih i s više od 236.000 oboljelih, prema posljednjim podacima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa