Obavijesti

News

Komentari 32

U Brazilu se pojavio novi soj korone, sličan je južnoafričkom

U Brazilu se pojavio novi soj korone, sličan je južnoafričkom

Samo u ožujku od covida je u Brazilu preminulo 57.606 tisuća ljudi. Šef njihovog stožera izjavio je kako Brazil u svojoj povijesti nije bio u situaciji da im neki događaj odnese toliko života u 30 dana

U Brazilu su otkrili novi soj korona virusa u državi Sao Paulo. Sličan je južnoafričkom soju, javlja Reuters, a vijest o novoj varijanti korona virusa objavio je Dimas Covas, predsjednik državnog biomedicinskog instituta Butantan.

Zasad nemaju nikakvih dodatnih informacija o novom soju, a treba podsjetiti kako je Brazil trenutno u najgoroj situaciji što se tiče epidemije.

Ožujak im je bio najsmrtonosniji mjesec od početka epidemije, a u srijedu su imali više oboljelih od korone nego mjesta u bolnicama. Samo u ožujku od covida je u Brazilu preminulo 57.606 tisuća ljudi. Šef njihovog stožera izjavio je kako Brazil u svojoj povijesti nije bio u situaciji da im neki događaj odnese toliko života u 30 dana.

Brazil je najgore odgovorio na pandemiju, najbolji je Novi Zeland, a Hrvatska na sredini
Brazil je najgore odgovorio na pandemiju, najbolji je Novi Zeland,  a Hrvatska na sredini

U Brazilu u prosjeku dnevno od korone umire više od 2700 ljudi, što su rekordne brojke u svijetu. Stručnjaci navode kako je eksplozija slučajeva u Brazilu rezultat brzog širenja lokalne varijante virusa poznatog kao P1.

Taj je soj puno zarazniji i mogu ga dobiti i oni koji su preboljeli originalni wuhanski soj.