Obavijesti

News

Komentari 5

U Dubrovnik je stigao prvi zrakoplov Turkish Airlinesa

U Dubrovnik je stigao prvi zrakoplov Turkish Airlinesa
7

Linija Dubrovnik Istanbul do 1. lipnja letjet će tri puta tjedno. Od lipnja broj letova povećat ce se na pet, a od kolovoza na čak šest letova tjedno, tijekom cijele godine

VIDEO

Obožavam Hrvatsku. Drago mi je da sam ovdje, rekla je jedna od putnica koja je u utorak ujutro sletjela prvim letom linije Istanbul Dubrovnik, Turkish Airlinesa. Na svečanom otvorenju povijesnog leta bili su i mnogi turski novinari, ali i turski veleposlanik u Hrvatskoj, Ahmet Tuta. Za Dubrovčane linija znači više turista, ali i preko Turkish Airlinesa, bolju povezanost s Kinom, Korejom, Izraelom... Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je da je grad pod Srđem sada povezan s cijelim svijetom. Abdülkerim Çay, glavni direktor za ljudske resurse i član top managementa Turkish Airlinesa, zahvalio je na dobrodošlici te istaknuo da linija nije samo poslovni potez, nego i način za još snažniju povezanost dviju država. Dodao je da je Dubrovnik biser Mediterana te grad duge i zanimljive povijesti.
- Nadam se dobroj suradnji i bukiranim letovima - rekao Abdülkerim Çay.

Pregovori za ovu liniju trajali su deset godina, a direktor Dubravačke zračne luke Roko Tolić podsjetio je koliko je važna.
- Zadnji ugovor između Dubrovnika I Istanbula trajao je 400 godina - nasalio se Tolić, podsjetivši na dobre odnose Dubrovačke Republike i Osmanskog carstva.

Turkish Airlines jedna je od najvećih aviokompanija u svijetu koja leti na više od 280 destinacija na pet kontinenata.
U Hrvatskoj je od 1998. godine kada je uspostavljena linija Zagreb Istanbul. Linija Dubrovnik Istanbul do 1. lipnja letjet će tri puta tjedno. Od lipnja broj letova povećat ce se na pet, a od kolovoza na čak šest letova tjedno, tijekom cijele godine.

Abdülkerim Çay kaze u Turkish Airlinesu planiraju dodatno poboljšati veze sa Sjevernom i Južnom Amerikom, Dalekim Istokom, Afrikom, ali onim europskim gradovima gdje još ne lete. Jedan od planova je povećati broj zvjezdica svoje kompanije s četiri na pet. Çay se osvrnuo na pad zainteresiranosti hrvatskih turista za turska odredišta zbog straha od terorističkih napada.
- Moja obitelj i ja živimo u Turskoj i ne smatramo je nesigurnom zemljom. Postoje neke globalne prijetnje, naravno, ali one su usmjerene na ljude, ne na nacije ili države. Pitanje sigurnosti je svjetski problem. Ne vjerujem da u Turskoj postoje problem sigurnosti - rekao je Çay. Nada se ukidanju viza za turske državljane.
- Po Europi stalno susrećem sunarodnjake. Oni žele putovati, vidjeti što više toga. Ako EU ukine vize, bit će vise slobode. To je dobro za Tursku, ali i za odnose među gospodarstvenicima Turske I Europe te za ljude. To bi svakako bilo dobro - zaključio je Abdülkerim Çay.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...