News

Komentari 2

U dućanu kupio potrepštine od 330.000 kn, šalje ih Bahamima

U dućanu kupio potrepštine od 330.000 kn, šalje ih Bahamima

Muškarac je želio ostati anoniman jer ne želi nepotrebnu pozornost i fokus javnosti na njega, umjesto na novonastali problem na Bahamima, no otkrio ga je slučajni prolaznik

Jedan je plemeniti farmer u floridskom dućanu Costco u Jacksonvilleu kupio 100 generatora vrijednih 49.285 američkih dolara (što je oko 331.000 kuna) koje je namijenio uraganom uništenim Bahamima.

Uz njih je kupio i grašak, grah, kavu, sol i ostale prehrambene i higijenske potrepštine, a sve to ide onima koja je to potrebno na teško pogođenim otocima Grand Bahama i Abaco.

- Svih 100 generatora i kamion pun hrane i motornih pila ide brodom prema Bahamima već danas. Tamo je grozno, svi ste vidjeli fotografije - rekao je farmer za CNN.

Muškarac je želio ostati anoniman jer ne želi nepotrebnu pozornost i fokus javnosti na njega, umjesto na novonastali problem na Bahamima. 

Ipak, njegov sugrađanin Alec Sprague vidio ga je u dućanu i čuo što je napravio tako da ga je fotografirao i ispričao medijima za njegovo junaštvo.

- Drago mi je da ljudi na misle samo na sebe. Drago mi je što ovo radiš - rekao je Sprague farmeru.

Stvari će se prvo transportirati južno do floridske luke Stuart, a brod će na bahamskim otocima Abaco dočekati farmerov dugogodišnji prijatelj i pomorski kapetan Errol Thurston.

Podsjetimo, uragan Dorian pogodio je Bahame snagom najveće kategorije pet te je proglašen najrazornijom olujom koja je pogodila Bahame u povijesti. 

Broj poginulih osoba u naletu uragana Doriana na Bahame porastao je na 20, a taj broj nije konačan, izjavio je premijer te karipske države Hubert Minnis. Ujedinjeni narodi objavili su kako 70,000 osoba treba hitnu humanitarnu pomoć.

Najčitaniji članci