Obavijesti

News

Komentari 407

U garaži je: Maras je preuzeo skupi Audi, a kleo se da neće

U garaži je: Maras je preuzeo skupi Audi, a kleo se da neće
5

Novi Audi A6 poput duha je proganjao četiri ministra i svi su tvrdili da nije njihov. Ministar Gordan Maras je zatim poručio da su ga natjerali da ga preuzme i vozi

VIDEO

Jadan je život Audija A6 koji ćemo svi mi platiti gotovo 650.000 kuna . Nitko ga neće, pa mora samovati na parkiralištu ministra Gordana Marasa.

Ministar na čijem parkiralištu samuje odrekao ga se čak dva puta iako ga je službeno preuzeo. Nova luksuzna jurilica koju smo snimili jučer jedan je od 20 Audija koji su kupili Vlada i ministarstva. Nakon pritiska javnosti prošli mjesec premijer Zoran Milanović rekao je da svi Audiji idu MUP-u i da ih oni neće koristiti . Jučer je ipak jedan od njih stigao u garažu koju koristi Ministarstvo poduzetništva, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo rada i Ministarstvo gospodarstva te izazvao pomutnju. Iako je novi Audi bio na parkiralištu Marasova ministarstva, prvo nam je neslužbeno opovrgnuto da je njihov . I svi ostali su opovrgnuli da su oni preuzeli Audi suprotno naputku premijera. Zatim je iz Ministarstva poduzetništva stigla potvrda da su oni preuzeli automobil. Još prije nekoliko dana Maras je tvrdio da će nastaviti dolaziti na posao u svom Peugeotu . Prije je rekao i da se nitko normalan ne bi vozio u tako skupim automobilima.

Pokretanje videa...

24sata TV VIDEO

'Natjerali' ministre da preuzmu Audije

- Ministar ga osobno nije želio, ali je prihvatio takvu odluku Središnjeg ureda za nabavu. Još ga ne koristi, ali će ga koristiti kad vrati stari automobil. Svi moraju preuzeti automobile - dobili smo prvo obrazloženje iz Marasova ministarstva. Uz napomenu da će ministar ipak dolaziti na posao svojim automobilom.

Po tom obrazloženju ispada da su sve ministre “natjerali” da ipak preuzmu Audije. To je ubrzo opovrgnuto. Središnji ured nam je rekao da oni nemaju ovlasti odlučivati o tome. Pet ministarstava koja smo kontaktirali reklo je da nisu upoznati s takvim naputkom i da neće preuzeti skupe aute. A onda se naknadno javio i ministar Maras. I opet se odrekao automobila.

- Preuzeli smo ga, ali samo da ga proslijedimo MUP-u. Dotad će biti u garaži, ali ga nećemo koristiti ni ja ni moje ministarstvo - rekao je Maras. Neslužbeno saznajemo da su ga kolege iz Vlade “pritisnuli” kad su saznali da je preuzeo automobil pa se brzo morao predomisliti.

Potpuni kaos: Iako ih ipak neće voziti, morat će ih plaćati

Svako ministarstvo mora osigurati gotovo 650.000 koje mora platiti za Audije u pet godina. MUP nema novca da ih plaća pa, iako ih 11 ministara ne smije koristiti, i dalje ih moraju plaćati . Tvrde da ne mogu raskinuti ugovore. Devet ostalih koje su naručili Vlada i Sabor služit će za potrebe Sabora, za protokolarne potrebe...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 407
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...