U Gospiću jutros čak minus 21, novi snijeg moguć je u srijedu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 29

U Gospiću jutros čak minus 21, novi snijeg moguć je u srijedu

Dnevne temperature će sljedećih dana malo porasti, a padaline bi se trebale smiriti. Novi, ali mnogo rjeđi i slabiji snijeg možemo očekivati već sredinom novog tjedna

VIDEO

Noć s nedjelje na ponedjeljak bila je najhladnija u Gospiću gdje su u 6 sati izmjerili minus 21 stupanj. Snijeg u nekim dijelovima zemlje nije prestao padati ni treći dan za redom, no meteorolozi tijekom dana najavljuju postupno smirivanje. Jutra će i sljedećih dana biti jako hladna, dok će dnevne temperature biti stupanj do dva više nego posljednjih dana. Novi snijeg možemo očekivati krajem srijede i u četvrtak. 

Na Valentinovo možemo očekivati i sunce, a najviše temperature kretat će se oko minus dva stupnja. 

Snijega najviše ima u Ogulinu i na Sljemenu (58 cm), na Bilogori (48 cm) i u Karlovcu (44 cm).  

U Šibeniku nema škole, u Vukovaru ima

Nastave u osnovnim i srednjim školama na području Šibensko-kninske županije neće biti ni danas. Tako je odlučeno na sjednici županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje zbog toga što je do nekih škola pristup je još otežan, a ne vozi ni većina županijskih autobusnih linija. 

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas će početi nastava u srednjim školama, a u utorak u osnovnim. No, u Vrgorcu, Imotskom i Sinju nastava će početi kada budu ispunjeni sigurnosni uvjeti.

Nakon jednotjednog prekida zbog snježnog nevremena i niskih temperatura, učenicima vukovarsko-srijemskih osnovnih škola jutros je počela nastava. U srednjim školama nije bilo prekida nastave.

U Vrgorcu se zbog snijega urušile dvije kuće

U Vrgorcu su se zbog velike količine snijega koji je napadao urušile dvije kuće. Zbog toga je jedna četveročlana obitelj morala i iseliti, piše Net.hr. Urušavanje prijeti i nekim novijim građevinama. Tamošnji stanovnici su u strahu, a bitka sa snijegom postaje sve teža.

Autocesta A1 otvorena za sav promet

Autocesta A1 otvorena je za sav promet, no ponegdje zbog snijega brzina je ograničena na 60 kilometara na sat. Autocestom A6 od Kikovice do Delnica, državnom cestom Gospić-Karlobag i županijskom cestom Bjelopolje-Donji Lapac smiju voziti samo osobna vozila. 

Dionicom Jadranske magistrale od Bakra do Karlobaga zabranjen je promet autobusima na kat, motocikle i vozilima s kamp prikolicama. Od Karlobaga do Svete Marije Magdalene smiju prometovati samo osobna vozila, javlja HAK.

Manja kašnjenja u željezničkom prometu

Iako su vlakovi i danas kasnili to je bilo puno manje nego prethodnih dana. Po informaciji Hrvatskih željeznica međunarodni brzi vlak na liniji Beograd - Zagreb - Ljubljana vozio je sa zakašnjenjem od 30 minuta, dok je vlak Zagreb - Beograd kasnio 10 minuta.

Noćni brzi vlak iz Splita je u Zagreb stigao sa zakašnjenjem od 80 minuta, a noćni brzi iz Zagreba prema Splitu vozio je sa zakašnjenjem od 40 minuta.

Otkazani su putnički vlakovi na relaciji Novska - Zagreb i na relaciji Moravice - Zagreb te sljedeći prigradski vlakovi: br. 8004 Dugo Selo - Savski Marof, br. 8007 Savski Marof - Dugo Selo, br. 8008 Zagreb - Savski Marof, br. 8011 Zagreb - Dugo Selo i br. 8015 Savski Marof - Dugo Selo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen
STRAVA KOD DUGOG SELA

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen

Osumnjičeni 70-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, objavila je Policijska uprava zagrebačka.