Obavijesti

News

Komentari 59

U Iraku zatočili Hrvata, 6 Srba i 10 Bošnjaka, mole za pomoć

U Iraku zatočili Hrvata, 6 Srba i 10 Bošnjaka, mole za pomoć
3

Zatočenici su u Iraku završili preko njemačke tvrtke, a vlasnik te tvrtke je nestao. Naše Ministarstvo vanjskih poslova nema informacija o zatočenom Hrvatu u Iraku

VIDEO

U iračkom gradu Erbilu je zatočeno šest Srba, 10 Bošnjaka i jedan Hrvat, piše srpski Blic. Jedan od zatočenih, Aleksandar Elvis Ramić pomoć je zatražio na Facebooku gdje je napisao kako su ih zatočili nakon što su u Irak stigli preko njemačke tvrtke E.E. Baumontage. Vasnik tvrtke Eugen Eirich misteriozno je nestao. 

- Mi smo iz RS i namagarčeni smo kao i mnogi drugi. Ima nas šest Srba, jedan Hrvat i deset Muslimana. Molimo za pomoć gospodine Luciću - stoji u poruci koju je prije 19 sati na Facebooku zatočenik Ramić poslao prijatelju Dejanu Luciću. 

- Ne daju nam putovnice, hranu, novac. Gledajte kako da nam pomognete, na bilo koji način. Sutra nam ističu turističke vize i moramo izaći iz zemlje, inače ćemo u zatvor - napisao je Ramić redakciji Blica.

Naveo je kako su u kampu smješteni zajedno s Bugarima, Rumunjima i Kurdima te da su mu Bugari posudili laptop da se javi. U poruci je napisao i kako je zajedno s ostalima ovdje završio na prevaru jer im je obećan posao. Kako piše Sarajevo-x, radnici su na sjever Iraka otišli nakon što su im obećali da će zarađivati oko 700 eura na tjedan. 

Nijemac koji ih doveo navodno je pronevjerio novac i pobjegao.

- Sada su nas Iračani zatočili. Dobijemo jednu konzervu ribe dnevno, a radimo cijeli dan. Spavamo u nemogućim uvjetima. Ovo je katastrofa - napisao je Ramić. 

''Nitko nije tražio pomoć''

Dnevni avaz piše kako iz Ministarstva vanjskih poslova BiH nemaju informacija o građanima BiH zatočenima u Iraku. Inače, ta zemlja se pokriva iz Jordana i Kuvajta.

U hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova rekli su nam kako hrvatski veleposlanik i šef misije Jerko Vukas pokušava doznati što se zbiva.

- Od nadležnih tijela još nije dobio nikakvu informaciju, tako da samo znamo da se radi o ljudima s područja BiH. Sada pokušava doznati okolnosti uhićenja te ima li među uhićenima hrvatskih državljana - rekao nam je Berislav Živković, glasnogovornik MVP-a. Dodao je kako nitko do sada nije zatražio konzularnu pomoć.

Načelnik općine Teslić Savo Kasapović za Sarajevo-x rekao je kako će od nadležnog ministarstva i vlasti RS i BiH tražiti pomoć. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)