News

Komentari 6

Snimili dvije goleme morske psine među kupačima: 'Bilo je to poput one scene iz ralja'

Snimili dvije goleme morske psine među kupačima:  'Bilo je to poput one scene iz ralja'

Ljudi su zapanjeno promatrali kako dvije velike morske psine plivaju točno uz obalu u zaljevu Keem na otoku Achill u okrugu Mayo u Irskoj

Posjetitelji plaže bili su u šoku nakon što su dvije gigantske morske psine plivale u neposrednoj blizini kupača u U zaljevu Keem na otoku Achill u okrugu Mayo. Zbog veličine peraja misle da je jedna psina odrasla, a druga novorođenče. Unatoč tome što je vrsta bezopasna, promatračima nije bilo svejedno, pa se na videu čuje dijete kako viče 'o bože'.

 Alan O'Neill koji je video psina objavio na Tik Toku je napisao kako je prizor bio 'poput scene iz Ralja'.

Baskijski morski psi - koji u odrasloj dobi često dosežu 30 metara - po veličini su drugi nakon kitovog morskog psa, ali se hrane mikroskopskim planktonom.

To je kozmopolitska migratorna vrsta koja se nalazi u svim svjetskim oceanima, a u zaljevu se nekad moglo uloviti bar 50 morskih psa dnevno koje su koristili u ribarskoj industriji. Meso i peraje koriste se za hranu, uključujući juhu, a jetra za ulje.

Baskijski morski psi su smrdljiva bića. Prekriveni su sluzi, to je obrambeni mehanizam koji drži morske svjetiljke i druga parazitska morska bića podalje. Sluz je nagrizajuća, a čak se pokazalo da vremenom izgara kroz mreže. Kemikalije u ovoj sluzi proizvode užegli miris. Dakle, postoji šansa da osjetite ovu morsku psinu prije nego što je i vidite!

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Najčitaniji članci