Obavijesti

News

Komentari 16

U Istri doskočili koroni: Imat ćemo 28 virtualnih učionica...

U Istri doskočili koroni: Imat ćemo 28 virtualnih učionica...
1

U tijeku su sastanci s profesorima kako bismo što efikasnije i bolje proveli "virtualnu zbornicu". Smatram kako neće biti prevelikog stresa za sve nas, možda tek u početku, rekao nam je ravnatelj pulske Gimnazije

VIDEO

Zbog korona virusa od petka se u cijeloj Istri obustavlja nastava u školama i visokim učilištima na dva tjedna. Nastava će se međutim održavati putem virtualnih učionica,a na koji način će sve funkcionirati, objasnio je ravnatelj pulske Gimnazije, Filip Zoričić koji nam je rekao kako su svi profesori i učenici spremni na takav način rada.

- U tijeku su sastanci s profesorima kako bismo što efikasnije i bolje proveli "virtualnu zbornicu". Smatram kako neće biti prevelikog stresa za sve nas, možda tek u početku. Tijekom petka ćemo provesti edukacije za profesore ali i učenike, a virtualna nastava kreće već u ponedjeljak. Sve činimo prema uputama resornog Ministarstva, a organizirat ćemo 28 virtualnih učionica za sve učenike. U njih će razrednici poslati svoje učenike - rekao je Zoričić.

Pokretanje videa...

Istarski stožer civilne zaštite 06:42
Dobrodošlica za učenike Pulske gimnazije

Kako je objasnio, riječ je o platformi Teams putem koje će se nastava i održavati na daljinu, iz vlastitih domova.

- Važno je sve ovo shvatiti ozbiljno i pridržavati se uputa. Virtualna nastava će funkcionirati na način da razrednik formira virtualnu učionicu i pozove u nju učenike. Oni se registriraju preko linka na webu škole i vrlo jednostavno su unutra. Na taj način će biti moguće pratiti svakodnevni raspored te predmet po predmet. Važno je međutim da su svi tehnički opremljeni i da ovu nastavu svi shvate ozbiljno.Tada neće biti problema. Učenici će morati imati tablete ili prijenosna računala kako bi pristupili nastavi - objasnio je ravnatelj pulske gimnazije.

Na pitanje što u slučaju da nemaju svi učenici takve tehničke mogućnosti, Zoričić je dodao kako škola posjeduje 30 tableta i 10 prijenosnih računala.

- Svim ćemo učenicima koji nisu u mogućnosti na taj način omogućiti virtualnu nastavu. Naša škola ima 650 učenika, a ovim načinom rada niti maturanti neće biti zakinuti za nastavni proces niti jedan dan - tvrdi Zoričić.

Dobrodošlica za učenike Pulske gimnazije

Na pitanje boje li se učenici ove novonastale situacije, ravnatelj je kazao kako se strah osjeti, ali da još ne vlada panika. Što se tiče ispitivanja,pismenih i usmenih, ravnatelj priznaje da još o tome ne znaju puno.

Na društvenim mrežama povela se rasprava oko toga što će roditelji koji svakoga dana morao ići na posao, dok su djeca kod kuće. Međutim, većina roditelja se složila da je ovo najbolji način da se virus zaustavi.

- Moramo se svi urazumiti i shvatiti da je prioritet zdravlje i ništa više.Imam mlađu kćer u drugom razredu osnovne škole te stariju koja ide u gimnaziju.Mlađa kćer će od ponedjeljka pratiti nastavu preko televizijskog programa,a starija preko prijenosnog računala. Obzirom da radim kao trenerica u sportskoj dvorani i ja neću raditi jer su otkazani svi treninzi i dvorana se zatvara.Suprug će ići na posao, jer radi u uredu. Biti ću kod kuće s mlađom kćeri, a do kada,ne znam. Jako je teško onim roditeljima koji imaju djecu u vrtiću a moraju raditi, ali doista sve ovo trebamo shvatiti ozbiljno, i ponašati se u skladu s pravilima kako nam se ne bi dogodilo ovo što se događa Italiji - kazala je S.U. (45) iz Pule.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu