Obavijesti

News

Komentari 7

U Istri kolaju lažne novčanice od 1000 kuna, kako ih uočiti?

Kako prepoznati krivotvorenu novčanicu građani mogu doznati na web portalu istarske policije. Policija upozorava kako su krivotvorene novčanice još u opticaju

VIDEO

Policijska uprava istarska upozorava građane da su na području Istarske županije i dalje u optjecaju krivotvorene novčanice od 1000 kuna. 

Naime, u utorak i srijedu su na području Policijske postaje Poreč evidentirana dva nova slučaja. Dok se za jedan događaj još uvijek utvrđuju okolnosti stavljanja krivotvorene novčanice u promet, za drugi je slučaj utvrđeno kako su muškarac i žena, u dobi od oko 40 godina, u Vrsaru, na Obali Maršala Tita, na jednom od štandova kupili sliku koju su platili krivotvorenom novčanicom, a kojom je potom 53-godišnja prodavačica jučer ujutro platila piće u ugostiteljskom objektu u Vrsaru, ne znajući da se radi o krivotvorini.

Policijski službenici i dalje  tragaju za osobama koje se dovode u vezu sa stavljanjem u promet krivotvorenih novčanica od 1000 kuna. Građanima  policija savjetuje kako prepoznati da li imaju orginalnu novčanicu kune.Kako prepoznati krivotvorenu novčanicu građani mogu doznati na web portalu istarske policije.

Lažne novčanice ovih dana dilaju i djeca. Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 14-godišnjakom i 15-godišnjakom iz Pule zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja novca.

Naime, na autobusnom kolodvoru u Puli, prevarili 55-godišnjakinju iz Buja. Njoj je pristupio  15-godišnjak te ju je zamolio da mu promijeni novčanicu od 200 kuna za dvije novčanice od 100 kuna jer mu se žuri na autobus. Nakon što mu je žena zamijenila novac, s tom je novčanicom pokušala kupiti autobusnu kartu, no službenica na autobusnom kolodvoru rekla joj je da se radi o krivotvorini.

Obavljenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako se na oduzetoj novčanici nalazi natpis koji ukazuje na to da se radi o novcu, namijenjenom za izvođenje mađioničarskih trikova te da je spornu novčanicu 14-godišnjak, tijekom dana, dobio od prijatelja u školi, nakon čega se s 15-godišnjakom dogovorio da je zamijene za ''prave'' kune.

>>> Kako prepoznati lažne novčanice pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)