News

Komentari 0

U Italiji raste turistička potražnja za Hrvatskom

U Italiji raste turistička potražnja za Hrvatskom

Međunarodni sajam turizma Borsa Internazionale del Turisimo (BIT) u Milanu se održava od 12. do 14. veljače

Na talijanskom turističkom tržištu Hrvatska je najtraženija u segmentu nautike, "outdoor" i ponude kampova, a iako će turistički trendovi s tog tržišta najviše ove godine ovisiti o gospodarsko ekonomskoj situaciji ipak se očekuje nastavak rasta turističke potražnje, izvijestili su iz HTZ-a sa sajma BIT u Milanu.

Međunarodni sajam turizma Borsa Internazionale del Turisimo (BIT) u Milanu se održava od 12. do 14. veljače, a predstavljanje hrvatskog turizma organiziralo je predstavništvo Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Italiji sa šest suizlagača s Kvarnera, iz Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske županije te gradova Opatija i Rab.

"Sajam BIT je najvažnije međunarodno turističko događanje u sjevernoj Italiji za poslovnu i opću publiku te smo zabilježili veliko zanimanje za Hrvatskom. Najveći broj upita posjetitelja odnosio se na nautiku, outdoor ponudu, plaže i otoke te kamping ponudu i prometnu povezanost", poručila je direktorica predstavništva u Milanu Viviana Vukelić.

Najavila je i da će se promocija u Italiji nastaviti i u ožujku na sajmu turizma u Napulju, kao i održavanjem niza poslovnih radionica i prezentacija hrvatskog turizma.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić kazao je da su u HTZ-u vrlo zadovoljni povratnim informacijama sa sajma BIT

"Talijanski partneri potvrđuju velik interes za Hrvatskom te nam oko Uskrsa predstoji prva intenzivnija potražnja, a zbog brojnih blagdana i produženih vikenda očekuje se kako će Talijani tijekom godine realizirati i brojna kraća putovanja, posebice prema hrvatskim destinacijama koje su im ulaskom naše zemlje u Schengen sada još i dostupnije", poručio je Staničić.

Iz HTZ-a dodaju još da je tržište Italije tradicionalno među top 10 s kojih se u Hrvatskoj ostvaruje najveći turistički promet, a snažan doprinos tog tržišta ukupnim rezultatima hrvatskog turizma očekuje se i u ovoj godini. U 2023. je do sada u Hrvatsku došlo više od 17 tisuća Talijana, koji su ostvarili 45 tisuća noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. porast od sedam posto, ističu iz HTZ-a.

Najčitaniji članci