Obavijesti

News

Komentari 66

Nema mira u Kaštelima: Nakon ubojstva, noćas su gorjeli auti

Nema mira u Kaštelima: Nakon ubojstva, noćas su gorjeli auti
1

Požar je izbio u ulici Josipa Omašića u Kaštel Lukšiću oko 2:17 sati, a vatrogasci su ga ugasili u 2:50 sati. Uz BMW koji je potpuno izgorio, vatra je zahvatila još jedno vozilo, fasadu kuće i dio ljetnog vrta

VIDEO

U noći na utorak u Kaštel Lukšiću izgorio je parkirani BMW, a vatra je zahvatila dijelom još jedno parkirano vozilo te fasadu kuće u kojoj nitko ne živi i dio ljetnog vrta obližnjeg ugostiteljskog objekta, potvrdila je splitska policija

Pogledajte video: Auti gorjeli u Kaštel Lukšiću

Pokretanje videa...

Bmw gori 00:23

Požar je izbio u ulici Josipa Omašića u Kaštel Lukšiću oko 2:17 sati, a vatrogasci su ga ugasili u 2:50 sati.

- Na teren su izašla dva vozila sa šest vatrogasaca. Kad smo došli, nije gorio samo BMW, već i Suzuki - rekli su nam iz DVD Kaštela.

Policija je osigurala mjesto požara, a tijekom jutra napravit će očevid.

Ubojstvo u Kaštel Kambelovcu

Podsjećamo, u nedjelju nešto prije ponoći u Kaštel Kambelovcu ubijen je lokalni boksač Mario Boljat (36), a ranjena su još dva muškarca od kojih je jedan Jozo Čabraja (29) koji je prošle godine preživio dvije pucnjave.

POGLEDAJTE VIDEO: Detalji ubojstva u Kaštel Kambelovcu 

Pokretanje videa...

U Kaštelu ubijen Mario Boljat 01:12

Lokalni boksač Mario Boljat (36), poznatiji u splitskim borilačkim krugovima kao “Pajkić”, nakon svađe i tučnjave ubijen je u nedjelju navečer s tri hica u srce iz pištolja odmah pored rive, ispred dječjeg vrtića u Kambelovcu.

Nije ga spasila ni pancirka koju je nosio. Ranjena su dvojica sudionika pucnjave, od kojih je jedan dobro poznati lik iz crne kronike. Naime, Jozi Čabraji (29) ovo je već treća pucnjava koju je uspio preživjeti. Ranjen je u trbuh.

Opkolili su ga, imao je pancirku, ni to mu nije pomoglo: Policija traži snimke nadzornih kamera
Opkolili su ga, imao je pancirku, ni to mu nije pomoglo: Policija traži snimke nadzornih kamera

Još jedan muškarac (33) je ranjen, a tri muškarca su ubrzo privedena. Pištolj iz kojeg se pucalo nije pronađen.

- Malo prije 23 sata čuo sam neko prepiranje oko kuće. Nije to ništa čudno, tu svaku večer bude krcato. Sjedi se, pijucka... A onda sam čuo pucnjeve. Prvo sam mislio da je vatromet jer tu znaju nekad biti veselice, znaju se pucati petarde, bengalke, ... Ali onda su se opet čula dva, tri pucnja. E, tad je počela vika susjeda. Jedna susjeda je vrištala: ‘Dijete mi je vani!’ - govori naš sugovornik koji je htio ostati anoniman.

- Njoj je curica bila vani, razumijete. Istrčala je iz kuće. Kaže mi da je naletjela na čovjeka s pištoljem u ruci koji ju je odgurnuo. Mislim da je ona zvala Hitnu i policajce - priča nam Kaštelanin.

Obračun zbog kamatarenja?

Kako kaže, poznavao je ubijenog Boljata iz viđenja. U Kaštelima se priča da je obračun navodno bio zbog kamatarenja. Treći ranjeni je vlasnik kafića u Kaštel Novom, navodno su ga Čabraja i Boljat trebali zaštititi, ali situacija se očito drukčije odvila.

- Ma strašno je sve to. Eno tamo, 300 metara dalje je pekarnica pred kojom se okupljaju kolone mladosti. Nikad ne znaš gdje će metak odletjeti - rekao nam je susjed iz Kaštela.

Prema svemu sudeći, napadači su za Boljata i Čabraju organizirali sačekušu te su došli s tri automobila koji su bili parkirani nešto dalje od mjesta obračuna. Nakon okršaja su pobjegli, a policija je u ponedjeljak ujutro pretraživala sve nadzorne kamere na tom području.

I ubijeni Boljat i Čabraja već su preživjeli atentate. Čabraja čak dva. Marija Boljata “Pajkića” je u svibnju 2010. na groblju u Kaštel Štafiliću s pet metaka izrešetao Boris Pajić iz BiH, koji je za to djelo dobio dvije godine zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21