Obavijesti

News

Komentari 72

Bolnice su pretrpane: Gripa uzela još jedan život u Splitu?

Bolnice su pretrpane: Gripa uzela još jedan život u Splitu?
1

Muškarac u dobi od 60 godina u bolnicu je primljen s obostranom upalom pluća te je preminuo u roku od nekoliko sati od dolaska na Jedinicu intenzivnog liječenja

VIDEO

Na području splitsko-dalmatinska županije registrirana su 462 slučaja gripe, splitska bolnica je pretrpana pacijentima, a virus je, kako se zasad tek sumnja, odnio još jedan život.

Muškarac u dobi od 60 godina u bolnicu je primljen s obostranom upalom pluća te je preminuo u roku od nekoliko sati od dolaska na Jedinicu intenzivnog liječenja. Je li riječ o gripi ili nekom drugom uzročniku znat će se nakon obrade uzetih briseva grla i nosa. 

Prije desetak dana u splitskoj bolnici preminula je žena u dobi od 30-ak godina i kod nje je iz brisa izoliran virus je te potvrđeno da je preminula od gripe. U Zagrebu je gripa odnijela još jedan život, što je za sada dva potvrđena smrtna slučaja od gripe. 

Prema službenim informacijama u Splitu je 340 ljudi oboljelo od gripe, u Makarskoj su oboljele 24 osobe, na Hvaru je prijavljeno 22 slučaja, u Sinju 18, u Trogiru 16, u Imotskom i na Braču prijavljeno je 15 slučajeva dok je u Omišu zasad 12 oboljelih od gripe. 

No, brojka je sigurno veća i još će rasti jer je sezona tek počela. Zbog gripe su u splitskom KBC-u na nekim odjelima zabranjene posjete, posebno tamo gdje su osjetljiviji pacijenti. Iz bolnice apeliraju na građane da smanje broj posjeta i na odjele na na kojima nisu zabranjene posjete.

U koprivničkoj bolnici 14 oboljelih: Zabranili posjete

U koprivničkoj Općoj bolnici do četvrtka je registrirano 14 pacijenata s dijagnozom ili sumnjom na gripu (sy. Influenze) pa se primjenjuju posebne mjere, što uključuje i zabranu posjeta bolesnicima hospitaliziranim na odjelima te bolnice.

bolnica

Očekuje se da će mjere proglašene zbog sezone gripe trajati do dva tjedna ili do opoziva, navode u četvrtak u priopćenju iz koprivničke  Opće bolnice  „ Dr. Tomislav Bardek“.

Za pojavnost influenze u populaciji Koprivničko-Križevačke županije informacije se mogu dobiti u Zavodu za javno zdravstvo Županije, dodaje se.

Hrvatsku pogodila epidemija gripe visokog intenziteta

Iz  Nacionalnog centra za influencu u Zagrebu kažu da je Hrvatsku ove godine pogodila epidemija gripe visokog intenziteta, od koje su život do sada izgubile dvije osobe, a oboljelih je više tisuća u svim područjima zemlje.

Laboratorijski je potvrđeno tisuću slučajeva oboljelih od gripe, koja je u tjednu uoči Nove godine odnijela dva života - u Zagrebu i Splitu, rekao je Hini u utorak voditelj Nacionalnog centra za influencu dr. Vladimir Draženović.

Stvaran broj oboljelih višestruko je veći od evidentiranih slučajeva i njihov broj drastično raste iz tjedna u tjedan što pokazuje da je ovogodišnja epidemija visokog intenziteta.

Najviše slučajeva u Zagrebu, ali i u Splitu

Najviše slučajeva je u Zagrebu, ali jako ih je puno i u Splitu, Slavoniji i drugim dijelovima Hrvatske, kaže dr. Draženović.  

Značajno je da je u Hrvatskoj, kao i u ostatku Europe, ove godine promijenjenu epidemiološka slika cirkulacije virusa influence, tako da su u optjecaju sva četiri virusa, dva A i dva B.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 72

VIDEO

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je

Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje
OBORINSKA MASA

Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje

Što se tiče utorka, bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice kiša, lokalno i jaki pljuskovima praćeni grmljavinom
Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?
POLICIJA GA JE UHITILA

Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?

Nakon pružanja hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je preminuo na mjestu događaja