News

Komentari 0

U kući kod Đakova skrivao automatsko oružje i streljivo

U kući kod Đakova skrivao automatsko oružje i streljivo

Osumnjičenikov 54-godišnji poznanik i 26-godišnjakinja još se nalaze na ispitivanju, radi utvrđivanja svih okolnosti ovoga događaja, napominju u policiji

Osječko-baranjska policija kazneno će prijaviti 55-godišnjaka s đakovačkog područja, u čijem su domu pronađeni automatsko oružje te veća količina streljiva, izvijestila je u četvrtak policija.

Policija je izvijestila da su temeljem sudskog naloga đakovački policajci pretražili osumnjičenikovu kuću gdje su pronašli automatsku puška, 74 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara, tri spremnika za automatsku pušku, dva kontejnera raketnog bacača "RPG“ kalibra 62 milimetara, zračnu pušku i dvije patrone kalibra 16 milimetara.

Neposredno prije početka pretrage 26-godišnjakinja je kroz prozor kuće na ulicu izbacila torbu u kojoj se nalazilo 265 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara, pet spremnika za automatsku pušku i 12 patrona kalibra 16 milimetara. Streljivo je pokupio osumnjičenikov 54-godišnji poznanik koji se nalazio na ulici i odnio u svoj automobil, što je policija od njega naknadno oduzela.

Protiv 55-godišnjaka slijedi kaznena prijava osječkom Općinskom državnom odvjetništvu za nedozvoljeno posjedovanja, izrade te nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te optužni prijedlog za počinjen prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina.

Osumnjičenikov 54-godišnji poznanik i 26-godišnjakinja još se nalaze na ispitivanju, radi utvrđivanja svih okolnosti ovoga događaja, napominju u policiji.

Najčitaniji članci