Obavijesti

News

Komentari 12

U mađarskom klubu snimili napadače na rukometaše

U mađarskom klubu snimili napadače na rukometaše
13

Golman Ivan Pešić (19) dobro se oporavlja nakon što su mu izvadili bubreg. Ima višu temperaturu i omamljen je, ali liječnici tvrde da će mu biti dobro

VIDEO

Strašno mi je žao. Prenesite mu moje pozdrave i moju molitvu za što brži oporavak, napisao je u ponedjeljak ujutro Lino Červar u poruci Ivanovoj majci. Rukometnog reprezentativca Ivana Pešića, kojeg su u noći na nedjelju proboli nožem u mađarskom Vezspremu, probudili su oko podneva. Uz majku Đurđu, ujaka Milana i djevojku Teu (18), posjetili su ga prijatelji iz Senja. Operacija je dobro prošla.
- Ivan ima povišenu temperaturu, no to je i normalno nakon ovakve operacije. Na odjelu intenzivne njege zadržat ćemo ga najvjerojatnije tri dana te će još najmanje desetak dana ostati na promatranju - rekao je u ponedjeljak ujutro dr. Arpad Totth iz vezspremske bolnice. Za sada ne žele prognozirati kada će se Ivan moći vratit na parket, no vjeruju da će nakon oporavka nastaviti s rukometom. Prije posjeta sinu, majci su se od uzbuđenja i stresa oči napunile suzama.
- Dobro je, bit će dobro - rekla je drhtavim glasom nakon izlaska iz Ivanove sobe. Majka kaže da ih je prepoznao, no bio je ošamućen od lijekova te nije mogao razgovarati.
- Samo se želim zahvaliti menadžeru Filipu Serbarušiću, Lini Červaru, Slavku Golužu, mađarskom ministru sporta, premijeru, hrvatskom konzulu, direktoru kluba, Ivanovim suigračima, prijateljima, bolničkom osoblju i svima ostalima koji su od prvog trenutka ove tragedije uz nas. Premijer nam je ponudio da će Ivana helikopterom prebaciti u Zagreb ako želimo, no nema potrebe jer i ovdje odlično brinu o njemu - dodala je Đurđa. U ponedjeljak će joj se najvjerojatnije pridružiti i suprug, koji dolazi iz Švicarske. Dok se Ivan budio, njegova kolegu, srpskog rukometaša Žarka Šešuma (23), su uspavali. Operirali su mu slomljenu jagodičnu kost. Kažu da nema problema s vidom na ozlijeđenom oku kako su prenosili neki mediji. Stanovnici Vezsprema kažu da ne pamte ovakav zločin. Prema neslužbenim izvorima, uzrok tragedije obračun je dviju bandi koje reketiraju vlasnike lokala i dilaju drogu.

DVOJICU NAPADAČA UHITILI U AUSTRIJI
Austrijska policija uhitila je dvojicu osumnjičenih za ubojstvo rumunjskog rukometaša Mariana Cozme (26), objavile su mađarske vlasti u nedjelju navečer. Za trećim osumnjičenikom se traga. U javnost su izašle i snimke nadzornih kamera koje su uhvatile lica napadača. Prema prvim informacijama, uhićeni su Romi Raffael Sandor i Gyozo N., koji je s njim bio u autu, dok je Sztojki Ivanu još uvijek u bijegu. Raffael Sandor i Sztojki Ivanu od prije su poznati policiji. Policija vjeruje kako će brzo razriješiti slučaj jer klub Patriota ima sigurnosne kamere. Policija je najprije tražila samo dvojicu osumnjičenika, ali je u nedjelju izdala tjeralicu i za trećim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...