Obavijesti

News

Komentari 17

U Međugorju nestao talijanski hodočasnik, traži ga i HGSS

U Međugorju nestao talijanski hodočasnik, traži ga i HGSS
8

HGSS pozvao je sve službe spašavanja od Livna do Jablanice u potragu, kao i GSS iz Hrvatske. U potrazi su i oružane snage BiH, policija, lovci, mještani

VIDEO

Renato Zambelli (73), talijanski je hodočasnik kojega se od petka popodne vodi kao nestalog na području Međugorja. Tijekom vikenda tražila ga je policija i lokalno stanovništvo, a od utorka se u potragu uključila Hrvatska gorska služba spašavanja. U utorak ga je tražilo 173 ljudi.

- Traže ga združene snage GSS-a iz Hrvatske, Hercegovine, Bosne, te oružane snage BiH. Danas nam je drugi dan potrage, a i danas ima više od stotinu članova potrage. Novi neprestano pristižu. Imamo i šest potražnih ekipa sa psima tragačima, informira nas Zdenko Marić zamjenik načelnika Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS). 

Traže ga i helikopterom te motornim paraglajderom. Pronađeni su i neki tragovi koji upućuju prisustvo nestalog ne terenu na kojemu se traži. 

Zambelli je bio lošijeg zdravlja, a nije ovo prvi slučaj nestanka osoba u Međugorju. Do sada je u Međugorju nestalo sedam hodočasnika. Nestanci ne iznenađuju, jer se često radi o fizički ili psihičkim bolesnim osobama koje dolaze tražiti utjehu u Međugorju. Svećenici kažu kako se sigurnosnim pitanjima trebaju baviti vlasti i turističke agencije, a ne oni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi smo zaduženi za molitvu, a na to se nitko ne žali - objašnjavaju svećenici.

HGSS pozvao je sve službe spašavanja od Livna do Jablanice u potragu, kao i GSS iz Hrvatske. U potrazi su i oružane snage BiH, policija, lovci, mještani.

- Teren je težak da ne može biti teži. Na kršovitom terenu, koji je prekriven makijom i gustim raslinjem, teško ga je tražiti. Svi ljudi koji se vraćaju s terena dolaze nam izgrebani po licu, objašnjava nam Marić, dok ekipe neprestano traže talijanskog hodočasnika, a kao i uvijek u ovakvim situacijama najteže je govoriti o tome je li čovjek živ. To se najčešće nekako pita pogledom. Iskusnom Mariću je jasno.

- Moguće je da ga pronađemo živog. Česti su slučajevi iz potraga da osobe same prežive i po nekoliko dana - kazao nam je Marić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag