Obavijesti

News

Komentari 30

U Milanovićevu stožeru neće biti ministri iz njegove Vlade

U Milanovićevu stožeru neće biti ministri iz njegove Vlade
1

Kada bi se Zoran Milanović kandidirao mimo stranke, dogodilo bi mu se isto što i Bandiću, kaže za Večernji jedan član vodstva SDP-a

VIDEO

Bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović mogao bi nakon izbora za Europski parlament istaknuti svoju kandidaturu za predsjednika Republike, a u njegovu izbornom stožeru ne bi trebalo biti bivših SDP-ovih ministara,'barem ne u prvom planu' objavio je u utorak Večernji list, pozivajući se na neimenovane izvore bliske Milanoviću.

Bivši SDP-ovi ministri, smatraju izvori Večernjeg lista bili samo teret 'kao što mu je teret i činjenica da su mnogi koje je on postavio za ministre i na liste u posljednjih godinu dana napustili SDP i otišli ili Bandiću ili u nezavisne zastupnike u Saboru'.

Velika je nepoznanica, dodaje dnevnik, i bi li Milanović u utrku išao kao nestranački kandidat ili bi ipak dobio podršku SDP-a.

Doživi li SDP poraz na euroizborima, gotovo je pa sigurno da će se rijetko tko iz te stranke usuditi ići na te izbore osim Milanovića. No, doživi li stranka uspjeh, a tri mandata doista se mogu smatrati dobrim rezultatom za SDP, nije isključeno da će ljudi oko Davora Bernardića, a koji Milanovića ne mogu smisliti, doista gurati opciju da stranka ima svojeg kandidata, vjerojatno Tonina Piculu. Što je nova opasnost za SDP koji bi se doslovce mogao raspoloviti u slučaju da obojica uđu u tu bitku, piše Večernji.

- Kada bi se Milanović kandidirao mimo stranke, dogodilo bi mu se isto što i Bandiću, kaže za Večernji jedan član vodstva SDP-a.

No, veliko je pitanje je li isto izbaciti iz SDP-a Milana Bandića i Zorana Milanovića, kojeg većina birača SDP-a želi vidjeti u ulozi kandidata za predsjednika i koji po svim istraživanjima jedini i ima šansu protiv aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, navodi Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije