Obavijesti

News

Komentari 1

U Ministarstvu financija šef je pijan prijetio podređenima?

U  Ministarstvu financija šef je  pijan prijetio podređenima?
1

Tužiteljstvo je optužilo Krešimira Dragića (48) za dvije prijetnje te od suda traži da načelnika Sektora za koncesije i državne potpore osudi na 10 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od četiri godine

VIDEO

Krešimira Dragića terete da je  9. veljače 2018. godine u zgradi Ministarstva financija u Katančićevoj u Zagrebu, kao načelnik Sektora za koncesije i državne potpore, u alkoholiziranom stanju, došao u ured podređenoga Zorana Ravlića, voditelja  Službe za javno-privatno partnerstvo u Upravi za gospodarstvo i financijski sustav, Sektoru za koncesije i državne potpore. Od njega je zatražio analize koje su mu već bile dostavljene. Potom mu s približio te u nakani da ga prestraši, dok je ovaj sjedio na stolici  rekao da će dobiti čekićem po glavi te potom nogom odgurnuo stolicu.

To je, rekao je Ravlić, kod njega izazvalo osjećaj straha i ugroženosti s obzirom da se uplašio Dragićeva izraza lica, koji je bio bijesan i stoga što se, tvrdi Ravlić, šefovih usta osjećao alkohol. Bojao se da bi prijetnje mogao i ostvariti, tim više što se prema njemu i drugim zaposlenicima ranije odnosio neprimjereno, slao mu u više navrata e-mailove, u kojima ga je omalovažavao i  prijetio mu u više navrata. 

Pobjegao na slabije plaćeno radno mjesto

- Zbog toga sam osim fizičkih počeo osjećati i psihičke tegobe te zatražio psihijatrijsku pomoć- ustvrdio je Ravlić. Posebno je istaknuo da je nakon događaja od 9. veljače 2018. godine otišao na bolovanje dva mjeseca te je prethodno pisanim putem zatražio od tajništva Ministarstva financija da ga se premjesti na drugo radno mjesto, nižeg ranga i manje plaće kako ne bi bio u blizini Krešimira Dragića kojeg se bojao. Kako je rješenjem bio privremeno premješten na drugo radno mjesto, zatražio je psihijatrijsko mišljenje, koje je dostavio tajništvu Ministarstva financija 8. ožujka 2019. godine, nakon čega je dobio stalni premještaj na ono radno mjesto na kojem je bio privremeno raspoređen. Naveo je da smatra da mu je Krešimir Dragić prijetio i zlostavljao ga kako bi ga eliminirao kao svoju konkurenciju.

Dragić je optužen i da je 10. travnja 2019. godine u zgradi Ministarstva, u alkoholiziranom stanju došao u ured  podređenog Zorana Smiljanića, višeg stručnog suradnika u Službi za koncesije i javno-privatno partnerstvo. Nezadovoljan njegovim radom a u nakani da ga prestraši, rekao mu je će ga izbaciti na ulicu, da će ostati bez posla, da će ga srediti, da će ga zapamtiti. Prijetnje su, tvrdi tužiteljstvo, kod Smiljanića izazvale osjećaj straha za njegovu egzistenciju.

Dragić: Lažu da dobijem otkaz

Dragić je sve negirao. U svojoj obrani  ustvrdio je da se radi o zlonamjernom postupanju kolega s posla koje je usmjereno na to da on dobije otkaz kako bi na njegovo radno mjesto bio postavljen Zoran Ravlić. Dodao je da ga je cijenio i uvažavao profesionalno, ali  ga je štedio jer je imao obiteljskih problema, od početka 2017. godine odbijao izvršavati radne zadatke, da je na sastanke dolazio nepripremljen, da je manipulator, lijenčina, ali da protiv njega nije pokrenuo disciplinski postupak.

U svezi Zorana Smiljanića je istaknuo da je dulje vrijeme iskazivao agresivno ponašanje, da je utvrdio da nema odgovarajuću izobrazbu za rad na poslovima na koje je bio raspoređen, kao i da je protiv njega pokrenut postupak radi povrede radne dužnosti.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da Dragića za svako kazneno djelo osudi na po šest mjeseci zatvora, odnosno na jedinstvenu kaznu od 10 mjeseci koju bi zamijenili uvjetnom kaznom te Dragić ne bi išao u zatvor ako u četiri godine ne bi ponovio kazneno djelo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...